Vastaa kyselyyn Sääksjärven seurakuntaelämästä

30.5.2017

Millaista olisi unelmien seurakuntaelämä?

Miten seurakunta voisi olla läsnä sääksjärveläisten elämässä? Millaista tukea, palvelua tai toimintaa alueelta ehkä puuttuu? Pitäisikö seurakunnan kannustaa asukkaiden omaehtoista toimintaa? Millainen olisi unelmien seurakunta?

Seurakunnan nettisivuilla on avoinna kysely, jonka avulla kartoitetaan näkemyksiä ja toiveita nykyaikaisesta seurakuntaelämästä. Tuloksia käytetään uudenlaisen läsnäolon toteuttamisessa Sääksjärvellä. Kyselyyn pääset suoraan tämän linkin kautta.

Alue on ollut jo pitkään ilman omaa seurakunnan kotipesää, seurakuntataloa. Viisi vuotta sitten seurakunta joutui sulkemaan asukkaiden arvostaman seurakuntakeskuksen sen huonon kunnon vuoksi, mutta päätti samalla rakentaa uuden talon.

Asemakaava hyväksymistä vaille valmis

Seurakuntatalon ja samalle tontille rakennettavan asuinkerrostalon kaavoitus on vaatinut aikaa ja neuvotteluja. Osapuolina ovat seurakunnan lisäksi olleet ELY-keskus ja Lempäälän kunta.

Asemakaavassa kulmatontille on soviteltu liito-oravien elinympäristö sekä kasvavan liikenteen vaatimat järjestelyt liityntäpysäköinteineen. Asumista ajatellen tärkeää on ollut huomioida vilkkaan risteysalueen meluolosuhteet.

Kunnan valmistelema asemakaava on lähellä valmistumista. Ehdotus oli yleisön nähtävillä helmi-maaliskuussa. Sen perusteella ELY-keskus toivoi seurakunnalta uuden meluselvityksen tekemistä.

Mahdollisten muutosten jälkeen on vuorossa asemakaavan hyväksyminen. Kaavoitusarkkitehti Soili Lampisen arvion mukaan Lempäälän kunnanvaltuuston päätöstä voi odottaa aikaisintaan ensi syksynä.

Asemakaavan hyväksymisen jälkeen seurakunta voi alkaa etsiä seurakuntatalolle rakennuttajaa.

Katso lisää Sääksjärven seurakuntatalon asemakaavasta Lempäälän kunnan nettisivuilta:

Kaikki Sääksjärven seurakuntatalon asemakaavaa koskevat asiakirjat ovat luettavissa Lempäälän kunnan nettisivuilla.