Huoltiskahvit diakonian hyväksi

2.8.2017

Kahvia juomalla voi tehdä hyvää. Lempäälän seurakunnan diakoniatyö sai heinäkuun lopulla 450 euron lahjoituksen Kuokkalan Nesteeltä. Varat koottiin asiakkailta kahvitempauksen avulla.

– Osoitimme yhden päivän kahvitulot seurakunnan diakonialle. Onneksi juuri sille maanantaille sattui paljon kahvinjuojia, kauppiaspari Tanja Koivula ja Petri Nieminen myhäilevät.

– Oli ilo nähdä, että moni laittoi maksun päälle vähän ylimääräistäkin, Nieminen kertoo.

Heinäkuinen tempaus oli osa bensiiniketjun Sata päivää hyviä tekoja -kampanjaa, jolla juhlistetaan itsenäistä Suomea.

– Mietimme kohdetta pitkään. Valitsimme seurakunnan diakonian, sillä tiedämme, että sen kautta varat menevät tarvitseville, kauppiaspari sanoo.

Diakoni Johanna Kylmälahti kävi kiittämässä pariskuntaa.
– Mahtavaa, että huomasitte kirkon diakoniatyön. On paljon ihmisiä, jotka eivät tunne toimintaa.

Pieni summa, iso apu

Yrittäjäpariskunta toivoo, että varat käytettäisiin niiden lempääläläisten hyväksi, joilla ei ole rahaa ruokaan.

Kylmälahti selvittää, että kokoon saadulla 450 eurolla pystytään auttamaan monia.

– Avustusehtojen täyttyessä annamme 10 euron ostoseteleitä kauppoihin. Kun suunnittelee ostokset hyvin, yksinasuva saa 20 eurolla ison määrän ruokaa ja viisikymppisellä lapsiperhe syö monta päivää, diakoni tietää.

Seurakunnan diakonia antaa taloudellista avustusta hätätilanteissa ja silloin, kun yhteiskunnan tarjoama apu ei riitä. Viime vuonna taloudellista apua sai 300 henkeä. Lisäksi diakonit auttavat ihmisiä monin tavoin, kuten keskustellen.

– Sairauden tai työttömyyden vuoksi kuka tahansa voi joutua pulaan. Silloin näennäisesti pienikin summa voi helpottaa, Kylmälahti sanoo.

Toiminnan perustana ovat seurakunnan jäsenten kirkollisverotulot. Monet lempääläläiset yksityishenkilöt ja yritykset tukevat toimintaa. Esimerkiksi paikallinen osuuskauppa lahjoittaa viikoittain leipää.

Teksti ja kuva:
Marita Miettinen

Diakoni Johanna Kylmälahti (vas.) kiitti yrittäjäpari Petri Niemistä ja Tanja Koivulaa arvokkaasta lahjoituksesta. Huoltamon tempauksella koottiin 450 euroa vähävaraisten lempääläläisten hyväksi.