Seurakunta valmistautuu uuteen taloon Sääksjärvellä

25.10.2017

– Vihdoinkin Sääksjärven uudesta seurakuntatalosta on tulossa totta, sanoo Lempäälän kirkkoherra Mikko Oikarinen.

Pitkäahteentiellä sijaitsevan seurakuntatalon tontin asemakaavan valmistelu on loppusuoralla.
– Seurakunta on saanut arkkitehdiltä tontinkäyttöluonnokset ja työn alla on vielä meluselvitys. Mikäli siinä ei ole huomioitavaa, lähetämme tontinkäyttöluonnoksen kuntaan viimeiseen päätöksentekovaiheeseen, selvittää seurakunnan talousjohtaja Heidi Pirttijoki.
– Toivomme, että kunnan päätös kaavan hyväksymisestä tulisi jo loppuvuonna. Sen jälkeen seurakunta voi alkaa etsiä seurakuntatalolle rakennuttajaa, hän toteaa.

Asemakaavan pitkä odotus

Viisi ja puoli vuotta sitten seurakunta joutui sulkemaan vanhan seurakuntakeskuksen sen huonon kunnon vuoksi. Toiminta siirtyi muihin tiloihin, typistyi tai lakkasi kokonaan.

Uuden seurakuntatalon ja samalle tontille tulevan asuinrakennuksen asemakaavan valmistelu on kestänyt vuosia. Kaavassa kulmatontille on soviteltu liito-oravien elinympäristö sekä liityntäpysäköintialue. Asumista ajatellen tärkeää on ollut huomioida myös vilkkaan risteysalueen meluolosuhteet.

Etusijalla asukkaiden toiveet

Kirkkoherra Oikarisen mukaan uudisrakennus merkitsee uutta lukua Sääksjärven alueen seurakuntaelämässä. Sen suunnitteluun seurakunta haluaa ottaa mukaan alueen asukkaat.

Sääksjärveläisistä koottu idearyhmä onkin kokoontunut syksyn ajan. Työn tuloksia ovat muiden muassa Sääksin seuris –instagramtili, asukkaiden toiveita kartoittava nettikysely sekä huomenna torstaina oleva toritapahtuma Sääksjärven torilla ja S-marketin läheisyydessä.

– Ajatuksena on kuulla asukkaiden tarpeita uuden talon ja seurakunnan toiminnan suhteen. Tehdään unelmista totta, sanoo Lempäälän kirkkoherra Mikko Oikarinen.

Marita Miettinen

Vastaa kyselyyn!

Kysely tulevaisuuden toiveista on avoinna. Vastaa siihen netissä osoitteessa

Seuriksen tarinaa seurataan somessa asiasanalla #sääksinseuris.
Instagramissa seuriksella on sivut nimellä saaksinseuris.