Veroprosentti ennallaan 1,45 vuonna 2018

27.11.2017

Lempäälän seurakunnan veroprosentti on ensi vuonna 1,45 eli sama kuin tänä vuonna.

Asiasta päätti seurakunnan kirkkovaltuusto lokakuun lopussa. Päättäjät rohkenivat luottaa tulevaan, vaikka kirkollisveron tuotto uhkaa jäädä tänä vuonna 3,8 prosenttia jälkeen edellisvuodesta. Vuoden 2016 tilinpäätös oli kuitenkin 330 000 euroa ylijäämäinen.

Seurakunnan taloutta on luonnehtinut säästökuuri viimeisten viiden vuoden ajan. Menoista etsitään jatkuvasti säästökohteita eikä virkoja ja toimia ole täytetty automaattisesti niiden vapautuessa.
– Jatkossakin seurakunnan toiminta suhteutetaan kertyviin tuloihin ja mikäli kirkollisverotulot vielä laskevat, kustannuksia karsitaan, linjaa seurakunnan talousjohtaja Heidi Pirttijoki.

Tulevien vuosien investoinnit, kuten Sääksjärven seurakuntatalo ja hallinnon toimitilojen järjestelyt, seurakunta pyrkii rahoittamaan kaavoitushankkeiden kautta hyödyntämällä tonttien arvoa.

Sääksjärven uusi seurakuntatalo kuuluu jo ensi vuoden hankkeisiin. Seurakunta kyseli toiveita uudesta talosta asukastapahtumassa lokakuussa. Kuvat: Jussi Vaitniemi.