Lempäälä uuteen Kangasalan rovastikuntaan

1.12.2017

Vuoden 2018 alusta alkaen Lempäälän seurakunta kuuluu hallinnollisesti Kangasalan rovastikuntaan. Uusi rovastikunta syntyi yhdistämällä Ruoveden ja Sääksmäen rovastikunnat. Aiemmin Lempäälä kuului Sääksmäkeen.

Yhdistämisestä päätti Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli lokakuussa. Kangasalan rovastikuntaan kuuluu päätöksen mukaan Akaan, Jämsän, Kangasalan, Lempäälän, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pälkäneen, Ruoveden, Sääksmäen, Urjalan ja Vesilahden seurakunnat.

Rovastikunnan johtajana on seuraavat neljä vuotta nykyisen Sääksmäen rovastikunnan lääninrovasti, Kangasalan seurakunnan kirkkoherra Seppo Jarva.

Rovastikunta on hiippakunnan hallinnollinen osa. Se toimii yhteistyöelimenä ja tukee seurakuntien työtä lääninrovastin johdolla. Kangasalan rovastikunnan seurakunnat kuuluvat Tampereen hiippakuntaan.