Yhteisvastuu -18 torjuu nälkää ja köyhyyttä

29.1.2018

Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole.

Suomessa 440 000 ihmisen tulot eivät riitä kohtuullisen vähimmäiskulutukseen.

Lähi-Idässä ja Afrikassa yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla.

Suomessa Yhteisvastuun vuoden 2018 keräysvaroin tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä.

Keräys käynnistyy 4.2.2018 ja jatkuu 1.5. asti. Keräyslupa on voimassa koko vuoden ajan, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle.

Lempäälässä keräys avataan piispantarkastuksen yhteydessä messussa, joka on Pyhän Birgitan kirkossa sunnuntaina 4.2. kello 10.

Varaslähtö keräykseen jo perjantaina 2.2. klo 15.45 - 16.15 Ideaparkin Ideakappelissa. Piispa Matti Revon vierailun yhteydessä kappelilla tietoa keräyksestä ja myynnissä Yhteisvastuutuotteita. Musiikissa Peter Joukainen.

Lue lisää keräyksestä ja Lempäälän tapahtumista tämän linkin takaa!

Yhteisvastuu on Suomen suurin kansalaiskeräys.