Seurakunnassa on 17 123 jäsentä

8.2.2018

Lempäälän seurakunnan jäsenmäärä oli vuoden 2017 viimeisenä päivänä 17 123. Edellisvuoteen verrattuna vähennystä on 152 henkilön verran.

Seurakunnasta erosi viime vuonna 192 henkilöä, edellisvuonna 224. Kirkkoon ja samalla seurakuntaan liittyi viime vuonna 63 henkilöä, edellisenä vuonna 81.

Vuonna 2017 kuoli 142 seurakuntalaista ja 194 pienokaista kastettiin. Ripille pääsi 212 henkilöä. Lempäälässä solmittiin 78 avioliittoa, joista 48 oli kirkollista vihkimistä.

Viime vuoden lopussa koko maassa evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuului noin 5,9 miljoonaa jäsentä ja 71 prosenttia suomalaisista. Jäsenmäärä on viime vuosina ollut laskeva.
- Kirkon jäsenkehitys viime vuosien aikana kertoo edelleen uskontoa koskevien valintojen yksilöllistymisestä. Syntyneiden lasten kastaminen kirkon jäseniksi vähenee nuorissa perheissä. Kirkosta eronneista lähes kolmasosa on alle 30-vuotiaita nuoria aikuisia. Toisaalta kirkkoon liittyneissä noin kolmekymppisten miesten osuus on huomattava, ja viime vuonna kirkkoon liittyneistä oli miehiä jopa lievä enemmistö, kertoo tutkija Veli-Matti Salminen Kirkon tutkimuskeskuksesta.

Lempäälässä kirkkoon kuului 75,9 prosenttia asukkaista vuonna 2016.
Vuoden 2017 osuus selviää Lempäälän kunnan väkilukutietojen varmistuttua.
Tilastokeskus julkistaa kuntien väkilukutiedot helmikuun puolivälissä.