Elämän tukena esirukous

8.2.2018

Lempäälän seurakunnan tilaisuuksissa luetaan joka viikko lukuisia rukouspyyntöjä. Tavalliset ihmiset etsivät apua ja rukouksen tuomaa tukea kiperiin elämäntilanteisiin, vaikeisiin ihmissuhteisiin tai lähellä olevien ihmisten hätään.

Osa pyynnöistä lähetetään seurakunnan nettisivujen kautta. Niitä voi jättää myös kirkon oven sisäpuolella sijaitsevaan esirukouslaatikkoon.

Laatikko tyhjennetään säännöllisesti. Asioiden ja ihmisten puolesta rukoillaan yhdessä seuraavan sunnuntain messussa ja pienemmällä joukolla aamurukoushetkissä Pyhän Birgitan kirkossa.

Pyynnöt ovat usein hyvin henkilökohtaisia ja koskettavia. Ne käsitellään luottamuksellisesti ja luetaan messun aikana niin, etteivät niissä mainitut henkilöt ole tunnistettavissa.

Jätä pyyntö Ideakappeliin

Lempäälässä rukouspyynnön voi jättää myös kauppamatkalla. Ideaparkin Vanhassa kaupungissa on Ideakappeli, jonka seinältä löytyy puinen esirukouslaatikko. Laatikon tunnistaa kannessa olevasta tekstistä ” Rukouspyynnöt ja palautteet”.

Mitä Ideaparkin rukouspyynnöille tapahtuu, pastori Laura Tuhkanen-Jukkola?
– Pappi kokoaa pyynnöt ja hiljentyy ensin itse niiden äärellä. Hän toimittaa ne kirkkoon, jossa asioiden ja ihmisten puolesta rukoillaan yhdessä.

Kauppakeskuksen kulkijoiden pyyntöjä tulee kuukaudessa noin 20.
– Kun pysähtyy kirjoittamaan rukousaihetta, voi samalla hiljentyä Jumalan lähellä ja puhua hänelle. Myös toiset rukoilevat sinun ja läheistesi asioitten puolesta. Et ole yksin, Laura-pappi tiivistää.

Raili Paul

Rukouselämää seurakunnassa

Aamurukous arkisin Pyhän Birgitan kirkossa klo 8–9.
Rukouspysäkki kirkossa joka toinen ke klo 16–18 (alk. 31.1.).
Rukouksen majatalo Kahvila Olkkarissa joka toinen ti klo 18.30 (alk. 30.1.)
Rukouspalvelu sunnuntaisin klo 10 messussa kirkossa.
Rukouspalvelu sunnuntaisin klo 16 Majakkamessussa Kuljun Majakassa, lisäksi erillinen rukoushetki ennen Majakkamessua klo 15.
48 tunnin rukous Olkkarissa 23.–25.3. alk. pe klo 18.
Rukouspyyntö sähköisesti tämän linkin takaa

Seurakuntalaiset rukoilevat eri puolelta tulleiden rukouspyyntöjen puolesta arkisin Pyhän Birgitan kirkon aamurukoushetkissä. Kuvassa Ritva Ihatsu (edessä), Anne Isomäki (vas.) ja Päivi Perko (oik.).