Heli Karhumäki avaa reppuja naistenpäivässä 18.3.

9.3.2018

Heli Karhumäki kuuluu vanhaan körttisukuun ja pukeutuu tarvittaessa itsekin körttipukuun. Nuorempana Heli oli toimittajana Ilta-Sanomissa, nykyään hän on kristillisen Sana-lehden päätoimittaja.

Pääkirjoituksissaan Heli on muun muassa ilmoittautunut kristityksi skeptikoksi (Sana 3/18), pohtinut hyvinvointiahdistusta (Sana 22/17) sekä perustellut, miksi jokainen Sana-lehden juttu ei ole radikaali kääntymyskertomus (Sana 37/2016). Hän on esiintynyt Herättäjäjuhlilla kansanmusiikkiyhtye Kiharakolmion kanssa ja kirjoittanut kirjan nimeltä Pistelevä villapaita - ristillisiä murretarinoota.

Heli reissaa perheensä luota Lapualta Sanan toimitukseen Helsinkiin ja liikkuu lisäksi vierailevana puhujana eri puolilla Suomea. Lempäälässä Helin voi nähdä ja kuulla naistenpäivässä, joka on Lempoisten seurakuntatalolla Marianpäivänä 18. maaliskuuta kirkonmenojen jälkeen.

Naistenpäivän aiheena on Kodin henkiset eväät - painaako reppu? Aihe saattaa olla vakava, mutta Helin seurassa tuskin tulee tylsää.

Äänessä myös Kristiina Tanhua-Laiho

Helin alustuksen jälkeen naistenpäivä jatkuu Kristiina Tanhua-Laihon seurassa. Monitaitoinen nainen työskentelee Kansan Raamattuseurassa tamperelaisen Rukouksen talon johtajana sekä kiertävänä kouluttajana ja muusikkona.

Hänen kutsumuksenaan on sanoin ja sävelin kertoa siitä, mitä Raamattu opettaa ylistyksestä ja sen siunauksesta kristityn elämässä. Säveltäjänä hän on tehnyt lauluja  muun muassa suoraan Raamatun teksteihin.

Naistenpäivä Lempäälän kirkonmäellä (Kirkkopolku 1) Marian ilmestyspäivänä 18. maaliskuuta.

Kello 10 messu Pyhän Birgitan kirkossa, sen jälkeen kevyt lounas (omakustanteinen) ja ohjelmaa Lempoisten srk-talossa. Noin kello 12-13 keskustelun alustajana Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki. Kahvien jälkeen äänessä muusikko Kristiina Tanhua-Laiho.

Päätoimittaja ja kristillinen puhuja Heli Karhumäki on tunnettu myös murrepakijoitsijana.