Sovinnon siiville -sarja alkaa 19. elokuuta

31.7.2018

Lempäälän syksyä värittää Sovinnon siiville -kulttuuritapahtumien sarja, joka on seurakunnan panos vuoden 1918 sisällissodan muistovuoteen.

Kuuden tapahtuman sarja alkaa elokuun 19. päivä Toivo Kuulan ja Oskar Merikannon musiikin konsertilla ja päättyy marraskuun alussa yhteislauluiltaan, jossa lauletaan vuoroin työväenlauluja ja vuoroin Siionin virsiä.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja ne ovat Pyhän Birgitan kirkossa, jos ei ole muuta mainittu.

Kulttuurisarja tuo Lempäälään harvinaisia ja arvokkaita vieraita. Sunnuntaina 26. elokuuta kirjailija Sirpa Kähkönen kertoo uusimmasta mikrohistoriallisesta Hugo-teoksestaan. Kirja kertoo Hugo Enbomin ja hänen perheensä tarinan.

Syyskuun 16. päivä erityisasiantuntija Hussein al-Taee puhuu rauhan puolesta otsikolla Miten rauha säilytetään yhteiskunnassa. Al-Taee työskentelee Martti Ahtisaaren perustamassa konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativessä (CMI).

Lokakuussa ensi-iltansa saa lempääläläisen Ritva Mäkelän uusi näytelmä "Tuokaa heille leipää", joka pureutuu nykyajan Suomen kipupisteisiin.

Kaikissa tilaisuuksissa on musiikkia ja mahdollisuus nauttia kahvit.
Sovinnon siiville!

Ohjelma

Su 19.8. klo 18 Oi muistatko vielä sen virren -konsertti. Toivo Kuulan ja Oskar Merikannon musiikkia. L. Puhakka (sopraano), J. Järvenpää (baritoni), A. Kulmala (piano), S. Kulmala (altto-viulu) ja E. Leijo (sello). Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.

Su 26.8. klo 18 kirjailija Sirpa Kähkösen kirjallisuusilta. "Hugo 1918 " -teos kertoo Hugo Enbomin ja hänen perheensä tarinan. Musiikissa Toni Tatti (kitara).

Su 16.9. klo 18 Miten rauha säilytetään yhteiskunnassa? Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n erityisasiantuntija Hussein al-Taeen puheenvuoro rauhasta. Musiikissa Marianne Järvinen (huilu).

Su 7.10. klo 18 Tuokaa heille leipää, näytelmä nykyajan Suomesta, kirj. Ritva Mäkelä. Rooleissa Marja Kattelus, Riikka Reini ja Ensio Partanen, musiikissa SENFI.

Su 28.10. klo 18 sovinnon hartaus Ristimäen kappelissa (Sotavallantie 86).

Su 4.11. klo 18 työväen lauluja ja Siionin virsiä Vanhassa pappilassa (Rovastintie 3), mukana Hymnus-kuoro. Kahvit.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat Pyhän Birgitan kirkossa, jos ei ole muuta mainittu.

Kirjailija Sirpa Kähkönen
Erityisasiantuntija Hussein al-Taee
Tunnuksen kuva on punaisten vainajien siunauksesta Lempäälän Ristimäessä vuonna 1918 tai 1919. Kuva: Kansan Arkisto