Tiekirkot avoinna kesäreittien varrella

11.6.2018

Tiekirkot Hangosta Utsjoelle avaavat jälleen ovensa matkailijoiden iloksi. Tiekirkkoihin voi pysähtyä taivaalliselle tauolle kesäkuusta aina koulujen alkuun asti.

Aukioloajat vaihtelevat kirkoittain, mutta suositusaika on 10.6.–20.8.2018. Kaikkiaan tiekirkkoja on tänä vuonna 266.

Lempäälän Pyhän Birgitan kirkko on avoinna arkisin kello 10-16 kesäkuun 4. päivästä elokuun 10. päivään asti. Paikalla on opas kertomassa keskiaikaisen kirkon historiasta. Kirkossa on myös hartaushetki arkisin kello 12.

Lähimmät muut tiekirkot ovat pohjoisessa Pirkkalassa ja etelässä Sääksmäellä.

Kauniit kirkot ja huolella vaalitut kirkkoympäristöt tarjoavat levollisen vaihtoehdon muille taukopaikoille ja runsaasti katsottavaa ja koettavaa kulttuurinnälkäisille tai hetken hiljentymistä kaipaaville.

Kesällä 2018 osassa tiekirkoista muistellaan sadan vuoden takaisia tapahtumia erilaisten Muistovuosi 1918 -tilaisuuksien merkeissä. Monilta kirkkopihoilta saattaa löytyä myös vuoteen 1918 liittyviä hautoja tai muistomerkkejä.

Myös tiekirkkomateriaalit henkivät tänä kesänä menneiden vuosikymmenten tunnelmia. Hetkiä kirkkotieltä pitkin aaltoilevan heinäpellon laitaa tai kohtaamisia kivikirkon pihapiirissä on toteuttanut kuvittaja Petteri Mattila.

Kaikki tiekirkot on koottu tiekirkot.fi-verkkopalveluun, jonne on listattu myös kirkkojen aukioloajat. Sivuston Google-pohjainen kartta ja reittihaku neuvovat tarkan sijainnin ja ajo-ohjeet perille. Teiden varsilla avoimiin kirkkoihin johdattavat tutut Tiekirkko-liikennemerkit.

Katso lisää tiekirkoista:
tiekirkot.fi