Sovinnon siiville - Hussein al-Taeen ilta 16.9.

30.8.2018

Lempäälän syksyä värittää Sovinnon siiville -kulttuurisarja, joka on seurakunnan panos vuoden 1918 sisällissodan muistovuoteen.

Syyskuun puolivälissä eritysasiantuntija Hussein al-Taee puhuu otsikolla Miten rauha säilytetään yhteiskunnassa. Hän työskentelee Martti Ahtisaaren perustaman konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativen (CMI) Irakin projektissa.

A-Taeen juuret ovat Bagdadissa Irakissa, mutta lapsuudessaan, 1990-luvun alussa, hän pakeni perheineen sotaa Suomeen ja varttui Valkeakoskella.

Lokakuussa ensi-iltansa saa lempääläläisen Ritva Mäkelän uusi näytelmä "Tuokaa heille leipää", joka kertoo tarinan maahanmuutosta.

Kaikissa tilaisuuksissa on musiikkia ja niihin on vapaa pääsy.

Kulttuurisarja alkoi elokuussa. Toivo Kuulan ja Oskar Merikannon musiikin konsertti sekä Sirpa Kähkösen Hugo 1918 -kirjallisuusilta saivat ihmiset liikkeelle. Molemmissa illoissa oli yli sata kuulijaa.

Sarja päättyy marraskuun alussa työväenlaulujen ja Siionin virsien yhteislauluiltaan.

Sovinnon siiville –kulttuurisarjan ohjelma:

Su 26.8. klo 18 kirjailija Sirpa Kähkösen kirjallisuusilta Pyhän Birgitan kirkossa (Kirkkopolku 1), vieraana myös Eija Mäkinen, musiikissa Toni Tatti (kitara).
Su 16.9. klo 18 Miten rauha säilytetään yhteiskunnassa? CMI:n erityisasiantuntija Hussein al-Taeen puheenvuoro rauhasta Pyhän Birgitan kirkossa. Musiikissa Marianne Järvinen (huilu).
Su 7.10. klo 18 Tuokaa heille leipää, näytelmä nykyajan Suomesta Pyhän Birgitan kirkossa, kirj. Ritva Mäkelä. Rooleissa Marja Kattelus, Riikka Reini ja Ensio Partanen, musiikissa SENFI.
Su 28.10. klo 18 sovinnon hartaus Ristimäen kappelissa (Sotavallantie 86).
Su 4.11. klo 18 työväen lauluja ja Siionin virsiä Vanhassa pappilassa (Rovastintie 3), mukana Hymnus-kuoro.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Marita Miettinen

Lisätiedot:
Kanttori Kaisa Naukkarinen, p. 050 544 3345 tai seurakuntapastori Leena Sorsa, p. 050 544 3344. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi .

Sirpa Kähkösen kirjallisuusillan aiheena on tuore kirja Hugo 1918.
Hussein al-Taee työskentelee Ahtisaaren konfliktinratkaisutoimistossa CMI:ssä.