Birgitan vaellus - seitsemän siunauksen äärellä

4.9.2018

Birgitan vaellus patikoitiin lauantaina 1. syyskuuta Lempäälässä. Vaihteleva syyssää sadekuuroineen ei säikäyttänyt vaeltajia, sillä erimittaisiin patikka- ja soututaipaleisiin osallistui kaikkiaan 180 henkilöä. Tämä on 30 vaeltajaa enemmän kuin viime vuonna.

Vaelluksen teemana oli ”Seitsemän siunausta”. Niinpä patikoijat pysähtyivät sopivin väliajoin rukoushetkeen, jossa nautittiin vehreän luonnon ja välipalan rinnalla seitsemästä hoitavasta asiasta: hitaudesta, hiljaisuudesta, yksinkertaisuudesta, jakamisesta, vapaudesta, huolettomuudesta ja hengellisyydestä.

Patikoinnin päätteeksi vaeltajat pääsivät lämmittelemään uikkarisaunaan Kirkkojärven rannalle sekä nauttimaan yhteisestä ateriasta.

Birgitan vaellus päättyi iltaseitsemältä tunnelmalliseen Vaeltajan messuun Lempäälän Pyhän Birgitan kirkossa. Messussa saarnasi Mika K.T. Pajunen Hiljaisuuden Ystävät –yhdistyksestä.

Vaellustapahtuma järjestettiin tänä vuonna 14. kerran. Sen taustalla ovat Lempäälän, Pirkkalan, Sääksmäen ja Tampereen seurakunnat.

Eila Lokka

Pyhiinvaellusristi kulki edellä, ja sitä kannettiin vaelluksella vuorotellen.
Vaeltajat olivat varautuneet vesisateeseen.
Maasto vaihteli metsästä hoidettuun luontoon.