Mikkelinpäivä, lasten ja enkelten juhla

25.9.2018

Mikkelinpäivä on luterilaisen kirkon ainoa enkelijuhla ja kirkkovuoden syyskaudelle sijoittuva suuri juhlapäivä.

Sitä on vietetty enkelien ja lasten yhteisenä juhlapyhänä, koska Jeesus antoi lapsille erityisen arvon. Seurakuntien lapsityössä se on yksi kirkkovuoden tärkeimmistä päivistä. Mikkelinpäivää vietetään tänä vuonna sunnuntaina 30. syyskuuta.

Päivä on saanut nimensä arkkienkeli Mikaelista, joka mainitaan Raamatussa viidesti. Hänelle on omistettu Suomessa kymmenen keskiaikaista kirkkoa. Enkeli Mikaelia on pidetty myös taivaallisten sotajoukkojen johtajana. Raamatun enkeleillä on monenlaisia tehtäviä. Usein heidät kuvataan Jumalan sanansaattajina.

Arkkienkeli Mikaelin päivää alettiin viettää Italiassa jo 400-luvulla. Hänelle omistettu päivä oli 29.9. Mikkelinpäivä on suomalaisessa nimipäiväkalenterissa Mikaelin, Mikon, Miikan, Mikan, Miskan, Mikon ja Mikaelan nimipäivä. Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa mikkelinpäivää vietetään em. päivää seuraavana sunnuntaina.

Mikkelinpäivästä alkaa myös iltarukousviikko.

Kirkon viestintä

Mikkelinpäivä 30.9. Lempäälässä:
Perhemessu Pyhän Birgitan kirkossa 30.9. kello 10. Enkelten sunnuntain kirkkohetki on suunniteltu erityisesti perheen pienimmille. Huom! Lasten enkelikulkue järjestäytyy ennen messua kello 9.45 - kaikki lapset ovat tervetulleita mukaan!

Kirkkohetken jälkeen on tarjolla kirkkokahvit ja -mehut.
Tervetuloa koko perhe!