Sääksin seuris tulee - purkutyöt käynnistyivät

23.10.2018

Sääksjärven vanhan seurakuntakeskuksen purkaminen on alkanut. Työn urakoitsija on tamperelainen Enerkon Ympäristöpalvelut Oy. Työ pyritään saamaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

Uuden seurakuntatalon rakentaminen edellyttää uutta asemakaavaa seurakunnan omistamalle tontille. Kaavoittaja on Lempäälän kunta. Kunta pyrkii tekemään päätökset uudesta asemakaavasta nopeasti.

Uuden asemakaavan valmistelu on edennyt viimeiseen vaiheeseen. Seurakunta ja kunta ovat neuvotelleet maankäyttösopimuksen ja maankäytön maksun hinnan. Seurakunnan kirkkoneuvosto käsittelee sopimuksen kokouksessaan 23. lokakuuta. Sopimus vaatii myös seurakunnan kirkkovaltuuston ja evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallituksen hyväksynnän.

Uutta aloitetaan ensi syksynä

Itse talon suunnittelu on edennyt omalla polullaan. Työstä vastaa arkkitehti Jouni Kulmala. Hänelle on kerrottu seurakunnan työntekijöiden toiveet uuden seurakuntatalon pohjapiirustuksesta. Hän tulee ottamaan suunnitelmissa huomioon myös seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tiina Koskisen tekemän asukaskyselyn tulokset. Kulmala valmistelee luonnoksen kommentoitavaksi vuoden loppuun mennessä.

Lopullinen pohjapiirros uudesta seurakuntatalosta pyritään saamaan valmiiksi kevään 2019 aikana, ja tavoitteena on aloittaa rakennustyöt syksyllä 2019.

Heidi Pirttijoki

Lisätiedot:
talousjohtaja Heidi Pirttijoki, p. 050 544 3340

Vanhan talon purkaminen alkoi lokakuun lopulla. Valokuvat on otettu tiistaina 23.lokakuuta. Kuvat Marita Miettinen, kuvien käsittely Mikaela Tanni.