Lasten tekstiiliteosten näyttely Sääksjärvellä

1.11.2018

Syksyn lehdet – lasten kankaanvärjäys- ja -painantatöiden näyttely
Sääksjärven kirjastossa 1.-26.11.2018

Sääksjärven kirjastossa on marraskuun ajan esillä Lempäälän seurakunnan Teen ja taiteilen -kerhon lasten syksyisiä tekstiiliteoksia.

Näyttelyn työt on toteutettu kankaanvärjäys- ja -painantatekniikoilla. Syyskauden alussa teosten pohjat värjättiin aurinkovärjäysmenetelmällä. Värjättyihin pohjiin lisättiin kuvioita lehtipainannalla. Työvaiheiden välillä kangasvärit kiinnitettiin silittämällä. Taulun kehykset sahattiin, nidottiin kokoon ja hiottiin – lopuksi kuvioitu kangas pingotettiin kiinni kehykseen. Monivaiheinen valmistusprosessi tarjosi niin yllätyksen, kärsivällisyyden harjoittelun kuin innostuksenkin kokemuksia.

"Helppoa ja kivaa!"

”Minusta kivointa oli painaa lehdillä.” Ilmari Päiväsaari
”Se oli kivaa, kun lehtiä taputeltiin lusikalla.” Juuli Voimanen
”Tylsää ja kivaa. Tylsää oli oottaa niin kauan – kivaa oli painaa lehdillä.” Hilda Laukkonen
”Kivointa oli maalata pohja, koska maalaaminen on kivaa.” Salla-Maria Saha
”Tylsin juttu oli se, kun sahattiin kehyksen osia. Se oli tylsää, koska saha koko ajan jumitti.” Sara Sorjonen
”Helppoa ja kivaa!” Evelin Palokangas

Teen ja taiteilen -kerho on 1–3 luokkalaisten lasten harrastuskerho, joka kokoontuu kerran viikossa Sääksjärven kerhotalolla Asuntotiellä.

Kerhoa ohjaavat seurakunnan lastenohjaajat Vuokko Ahtosaari ja Elina Malmström. Kerhossa kokeillaan erilaisia käsityö- ja taiteilutekniikoita sekä materiaaleja.

Kankaankuviointiprojektin lisäksi syksyn aikana on ehditty kokeilla myös nyörin punontaa japanilaisella kumihimo-tekniikalla, valmistaa huopaheijastimia sekä kutoa pillikehyksellä reppumaskotti. Lasten toivomuslistalla odottaa vielä muun muassa paperin marmorointi ja kivien maalaus.

Vapaita kerhopaikkoja voi tiedustella numerosta: 050 469 3884 / Vuokko Ahtosaari.

Teksti ja kuva: Elina Malmström

Lisätiedot näyttelystä: