Jeesus ytimessä

On tullut se aika vuodesta, kun kristikunta hiljentyy elämän peruskysymysten äärelle. Ihmiseksi tullut Jumala saattoi päätökseen "varasuunnitelmansa" rakkaimpiensa pelastamiseksi.

Hän ei kääntänyt selkäänsä Aatamin ja Eevan valitessa elämän sijasta kuoleman, eikä Hän tee sitä tänäkään päivänä.

Itseäni pääsiäisen tapahtumissa on erityisesti puhutellut eräs kohtaaminen. Kohtaaminen, joka tapahtui Jeesuksen roikkuessa ristillä. Ihmisten pilkan keskellä toinen Jeesuksen rinnalla olleista miehistä löysi iankaikkisen elämän. Mies joka oli rikkomustensa tähden tuomittu kuolemaan, pyytää Jeesusta muistamaan häntä kun hän saapuu valtakuntaansa.

Ja mitä Mestarimme sanookaan: "Totisesti sinä olet tänään oleva kanssani paratiisissa." Tässä kiteytyy mielestäni se, mikä on tärkeintä elämässämme. Vaikka ihmiset vaativat meiltä, vaikka uskonnolla yritetään hallita, vaikka synti saa meidät lankeamaan, niin Jeesus riittää.

Pelastukseen ei tarvita muotomenoja, suorittamista tai tiettyjen kriteerien täyttämistä. Hän haluaa vapauttaa meidät kaikesta siitä, mikä kahlitsee elämäämme väärällä tavalla, jotta voisi tehdä jokaiselle sen minkä teki toiselle ristin ryöväreistä.

Kun nyt käymme kohti ylösnousemusjuhlaa, voisimme pysähtyä kukin kohdallamme miettimään sitä, onko Jeesus saanut vapauttaa meidät iloon, rauhaan ja vapauteen. Vai onko käynyt niin että joku/jotkin asiat elämässämme sitovat meitä?  Jos näin on, saakoon Vapahtajamme saapua tänä pääsiäisenä erityisellä tavalla elämäämme vakuuttaen, että Jeesus todellakin teki kaiken ja me saamme vain huokaista: Muista minua.

Kimmo Lämsä
erityisnuorisotyönohjaaja

Kimmo Lämsä