Lupausten varassa

Raili Paul

”Mutta isä, sinähän lupasit. Olen odottanut jo monta viikkoa”, pienen ihmisen ääni kärttää pettyneen oloisena. ”Niin taisin luvata. Mutta nyt isällä on kiire. Katsotaan sitten parin viikon päästä uudestaan”, töihinsä kiirehtivä mies kuittaa.

Toinen keskustelu käydään ison keskussairaalan potilashuoneessa. ”En valitettavasti voi luvata teille mitään. Tämänkaltaisista sairauksista voidaan parantaa noin puolet. Hoidot aloitetaan ensi viikolla”, ystävällinen lääkäri selvittää potilaalle, joka tajuaa hetkessä olevansa uuden, pitkän polun alussa.

Oikealla hetkellä annetut lupaukset kantavat. Ne ovat valtava elämän voimavara ja toivon tuoja silloin, kun tuntee niiden antajan ja voi luottaa häneen. Täyttämättömät lupaukset ovat hukkaan tuhlattua valuuttaa. Ne synnyttävät surua, vihaa ja pettymystä.

Kestävimmät ja luotettavimmat lupaukset elämäsi eri tilanteisiin löydät Jumalan Sanasta. Raamatun lupaukset ovat kuin ehtymätön aarreaitta, jossa on apu ja turva jokaiseen, yllättäväänkin matkan vaiheeseen.

Ei ole niin suurta tai ylitsepääsemätöntä ongelmaa, jota Taivaallinen Isäsi ei osaisi tai tahtoisi ratkaista!

”Hän, joka on antanut meille lupauksensa, on luotettava” (Hepr. 10:23).

”Kun hän ei säästänyt omaa Poikaansakaan vaan antoi hänet kuolemaan kaikkien meidän puolestamme, kuinka hän ei lahjoittaisi Poikansa mukana meille kaikkea muutakin? (Room.8:32)Luota kaikissa asioissasi Häneen – Hän on todella sen arvoinen!

Raili Paul
lähetyssihteeri