Syntisten eläintarha

Sanni Sipilä

Olin ystävieni kanssa retkellä Korkeasaaressa. Koin sääliä monia eläimiä kohtaan.

Jostain syystä leijonat puhuttelivat kaikista eniten. Miksi nämä eläinten kuninkaat on tuotu kotimaastaan pois ja teljetty häkkiin?

Ne eivät saa itse metsästää. Eläinten hoitajat muistuttavat joka päivä siitä, etteivät leijonat pärjää yksin vaan tuovat niille ruuan. Ne ovat väärässä paikassa, eivätkä itse välttämättä edes tajua sitä.

Vasta reissun jälkeen ymmärsin, että me ihmiset olemme ihan samassa tilanteessa. Meidät on syntiinlankeemuksen jälkeen ajettu pois oikeasta kotimaastamme, paratiisista.

Samassa syntiinlankeemuksessa jouduimme synnin häkkiin. Leijonille on annettu eläintenhoitajat helpottamaan eloa, meille on annettu käskyt. Jumala antoi käskynsä vähentämään syntiä, mutta samalla osoittamaan, ettemme pysty täysin sitä välttämään. Tarvitsemme pelastajaa.

Kun ihminen lankesi syntiin, Jumala teki suuren suunnitelman, jotta hän saisi ihmiset takaisin luokseen. Jumala lähetti oman poikansa, Jeesuksen, pelastamaan meidät. Jeesus oli synnitön, mutta hän joutui kantamaan koko maailman syntejä harteillaan. Avaimet meidän kaikkien syntihäkkeihin olivat niin painavat, että Jeesus kuoli niiden takia. Vain sillä tavalla Jeesus sai päästettyä meidät häkeistämme pois.

Ei kuitenkaan riitä, että häkki on auki, vaan pitää löytää vielä oikeaan paikkaan. Omalla kuolemallaan Jeesus lunasti meidät vapaiksi kuolemalta – väärästä maasta – ja antoi meille matkalipun takaisin Jumalan luokse taivaaseen.

Se matkalippu on annettu meille kaikille. Jokainen saa luottaa siihen, että Jeesus avasi häkkimme ja päästää meidät takaisin kotimaahamme. Jokainen saa itse päättää tahtooko käyttää lippunsa ja suunnata takaisin kotiin.

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. (Joh. 3:16)

Aiotko sinä käyttää matkalippusi?

Sanni Sipilä
kesätyöntekijä