Tämän päivän rukous

Emmi Korpi

Tämän päivän rukous

Rakas Taivaallinen Isä. Taas oli hulinaa töissä, ihmisiä ja asioita. Vaikka nyt työpäivän jälkeen väsyttää ihan armottomasti, kiitos, että saan vähän huokaista, oikaista itseni tähän sohvalle ja rauhoittua Sinun edessäsi.

Lapissa on kuumempaa kuin valtaosassa Etelä-Eurooppaa (HS 28.5.2013)

Kiitos Herra tästä helteisestä keväästä. Omenankukkien ja syreenien suojassa olo on kuin paratiisissa. Herra, miten valtavan hienoa sinä oletkaan luonut tähän maailmaan; kaikki ötökät, kukat ja jokaisen, joka tänäänkin on tullut vastaan. Me pöljät ihmiset kuitenkin omalla toiminnallamme tärvelemme luontoa ja siten elinmahdollisuuksia itseltämme ja tulevilta sukupolvilta. Anna meille järkeä päähän ja tahtoa suojella kaikkea luomaasi.

Finnairin kahdella työnjohtajalla on neljä alaista (HS 28.5.2013)

Skinnari: Hyvä veli -verkostot tärväävät Suomen vientiä (HS 28.5.2013)

Niin moni on tänäänkin ahtaalla. Moni kamppailee työpaikkansa, jaksamisensa ja rahojen riittämisen puolesta. Moni pelkää tulevaisuuden puolesta, miten jatkaa kun työt yht’äkkiä loppuivat. Herra, anna uskallusta mennä lähelle. Kysyä, mitä kuuluu. Ja rohkeutta jäädä kuuntelemaan. Koko maailma vaikuttaa olevan naamallaan rahan edessä; me tuijotamme lukuja emmekä uskalla luottaa, Jeesus, Sinun johdatukseesi elämämme isoissa ja pienissä asioissa. Kuitenkin onni ja turva ei tässä elämässä ole rahasta kiinni vaan siitä että saamme elää lähellä Sinua.

Venäjä aikoo viedä ilmatorjuntaohjuksia Syyriaan (HS 28.5.2013)

Kadonnut löytyi surmattuna metsästä – epäiltykin kuoli putkassa (HS 28.5.2013)

Isä, täällä on niin paljon väkivaltaa, niin paljon taisteluita. Armahda meitä. Lohduta tänäänkin jokaista, jonka rakas on kuollut väkivallan seurauksena. Ole itkumuurina myös niille, joiden läheinen on tehnyt toiselle väkivaltaa. Anna niille, jotka toimivat väkivaltaisesti, tahtoa ja voimia lopettaa väkivalta.  Jeesus, vaikka sinulla on kaikki valta, Sinä et käytä pakkovaltaasi meihin. Sinun voimasi on siinä, että Sinä tahdot ja voit antaa anteeksi ja uuden alun jokaiselle, joka sitä Sinulta pyytää.

Venäjällä seksivalistus on kouluissa tabu (HS 28.5.2013)

Isä, ei se noilla teineilläkään ole helppoa. Kauheat ulkonäköpaineet päällä ja se, huomaako kukaan, kelpaanko kenellekään. Kiitos että meistä jokainen on erityisen hieno, koska sinä olet luonut meidät tällaisiksi, kaikin puolin sopiviksi. Kiitos että jokainen meistä on jollekin tärkeä, ehkä kaikista tärkein. Kiitos ihmisten ihastumisista ja rakastumisista. Varjele nuoria, jotka yrityksen ja joskus erehdyksenkin kautta opettelevat elämään yhdessä. Anna viisautta ja vastuuntuntoa, etteivät rikkoisi itseään ja toista ihmissuhdekipuiluissaan.   

Starbucks avaa kahvilan Akateemiseen kirjakauppaan (HS 28.5.2013)

Kiitos ilosta. Kavereiden välisestä naurusta ja hilpeydestä, joka saa muut paheksumaan linja-autossa. Kiitos elämän ja asioiden jakamisesta kahvipöydässä. Kiitos tästä päivästä, aamen.

Emmi Korpi
seurakuntapastori