Lepohetki

Johanna Kylmälahti

Seisoin eilen illalla järven rannalla ihailemassa syksyistä maisemaa.

Oli aivan hiljaista. Ei kuulunut enää edes lintujen ääniä. Ilma oli tyyni, mutta vesi väreili hieman. Läheisen saaren ja vastarannan puiden kirkkaan keltaiset lehdet loistivat tummaa taivasta vasten, ja sama upea maisema heijastui myös veden pinnalta. Kiireisen päivän päätteeksi se oli minulle täydellinen pysähtymisen ja rauhoittumisen paikka. Mieleeni nousi lyhyt jae: ”Hyvä on hiljaisuudessa toivoa apua Herralta.” (Valit. 3:26). Näin tein huokaillen hiljaa mielessäni.

Ahdistaako sinua kiireinen elämä? Tuntuuko, että sinulta vaaditaan enemmän kuin mihin pystyt? Oletko huolissasi toimeentulostasi, terveydestäsi tai läheisistäsi? Kärsitkö yksinäisyydestä? Oletko nääntymäisilläsi erilaisten huolien ja murheiden alle? Älä silloin jää yksin!

Ensimmäisessä Pietarin kirjeessä muistutetaan: ”Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen.” (5:7) Kaiken ahdistuksen ja kiireen keskellä saat pysähtyä ja hiljentyä Taivaan Isän eteen. Voit kertoa Hänelle kaikki mieltä painavat asiat ja jättää ne Hänen käsiinsä. Hän on luvannut olla kanssasi joka hetki ja pitää sinusta hyvää huolta. Hän haluaa auttaa sinua ja hoitaa sinua myös hiljaisuudessa.

Sinä saat levätä Hänen armossaan ja rakkaudessaan. Hiljenny kuuntelemaan, mitä Hän haluaa sanoa sinulle tänään. Suo itsellesi lepohetkiä yhdessä Vapahtajasi kanssa! Vain Hän voi antaa todellisen sisäisen rauhan ja levon.

Vanhan hengellisen laulun sanoja lainaten: ”Vain yksin Jeesus, hän mulle riittävi, vain Hänen luonaan tyyntyy syömmeni. Vain luona ristin hiljaa vartoen, saan kaiken Hältä, mä mitä tarvitsen.”

Johanna Kylmälahti
diakoni