Elämämme päivät

Teemu Viikeri

Elämämme on täynnä asioita, jotka määrittävät päiviemme kulkua. Näihin päiviin mahtuu niin iloa kuin surua, itkua ja naurua. Hienoa tässä elämässä on myös huomata, kuinka Jumalan siunaus ja rakkaus näkyy elämässämme koko elämänkaaren ajan.

Jumala sanoo: “minä rakastan sinua” ja näin hän punoo sinut äiti kohdussa (Ps. 139:13) ja antaa sinulle elämän. Jumala antaa vanhemmille tehtävän kasvattaa sinut ja antaa sinulle rakkautta ja huolenpitoa. Jumala siunaa vanhempasi tähän työhön sinua varten. Pienenä vauvana olet vanhempiesi armoilla. Heidän avulla opit kävelemään pienistä kaatumisista huolimatta. Kohta puhuminen ja oman ruuan syöminenkin onnistuu sinulta. Turvallisessa kodissa ja Jumalan kätten alla sinä kasvat.

Kasvaessasi menet esikouluun ja myös kouluun. Kävelet kouluun joka päivä ja opit siellä joka kerta käydessäsi jotain uutta elämästä. Samalla Jumala siunaa sinua ystävillä, joita hän tuo vierellesi. Kuitenkin koet, että sinua välillä kiusataan koulussa. Sinua kohtaan tapahtuu nimittelyä, joskus sinua tuupitaan ja tönitään ja tunnet itsesi voimattomaksi. Kotona kerrot tästä rohkeana vanhemmillesi ja asiaan puututaan, jonka johdosta kiusaaminen loppuu. Kiitollisena rukoilet Jumalaa ja hän tulee luoksesi ja halaa sinua. “Minä rakastan sinua”, sanoo Jumala sinulle.

Olet teini-ikäinen ja elämässäsi tapahtuu kaikenlaista. Sinä muutut ja kasvat kohti aikuisuutta, koet ihastuksia ja mietit, mitä haluaisit tehdä työksesi. Koet onnistumisia, mutta myös vastoinkäymisiä. Riitelet myös vanhempiesi kanssa useammin kuin ennen ja sinua ahdistavat monet asiat. Mietit, että löydätkö itsellesi puolisoa ja tuletko saamaan tulevaisuudessa töitä. Menet rippikouluun ja huomaat, että uskosi Jumalaan vahvistuu. Käännyt ahdistuksissasi ja peloissasi Jumalan puoleen ja hän sanoo sinulle: “ei hätää lapseni, minä rakastan sinua”.

Koulut on käyty ja olet työelämässä. Työt rasittavat ja stressaavat sinua. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä Jumala on siunannut sinua ihanalla puolisolla ja lapsella. Mietit nuoruuttasi ja sen ahdistuksen aiheita liittyen tulevaisuuteen. Hiljennyt Jumalan puoleen ja kiität kaikista hänen siunauksistaan.

Olet kokenut ihmisten menetyksiä, riitoja ja vaikeita hetkiä avioliitossa ja taloustilanteet ovat olleet välillä erittäinkin vaikeita. Jokaisessa vaikeassakin hetkessä olet kuitenkin kääntynyt Jumalan puoleen rukoillen ja hän on aina sanonut sinulle: “minä rakastan sinua”. Pikkuhiljaa rukoukset ovat käyneet todeksi elämässäsi ja siunaukset tulleet näkyviksi.

Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla. Aika on syntyä ja aika kuolla, aika on istuttaa ja aika repiä maasta, aika surmata ja aika parantaa, aika purkaa ja aika rakentaa, aika itkeä ja aika nauraa, aika on valittaa ja aika tanssia, aika heitellä kiviä ja aika ne kerätä, aika on syleillä ja aika olla erossa, aika etsiä ja aika kadottaa, aika on säilyttää ja aika viskata menemään, aika repäistä rikki ja aika ommella yhteen, aika olla vaiti ja aika puhua, aika rakastaa ja aika vihata, aika sodalla ja aikansa rauhalla (Saarn. 3:1-8).

Kuljemme elämämme läpi valintoja tehden. Näitä valintoja tehdessä, olivat ne valinnat hyviä tai huonoja, helppoja tai vaikeita, Jumala on sinun vieressäsi ja hän vain haluaa sanoa, että hän rakastaa sinua. Jumala ei meidän puolesta valintoja tee, mutta voimme luottaa Hänen lupaukseensa, että Hän on vierellämme: “Herra varjelee sinut kaikelta pahalta, hän suojelee koko elämäsi. Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina.” (Ps. 121:7-8)

Tästä voimme jatkaa eteenpäin kesää viettäessä - tietysti Jumalan kanssa!

 

Teemu Viikeri
nuorisotyön kausityöntekijä