Minne tie vie, sinne mennä tahdon

Jenna Keskinen

Elämämme on täynnä valintoja. Jotkut valinnoista ovat isoja, jotkut pienempiä. Usein saattaa herätä kysymys, mikä valinnoistamme on Jumalalle mieleen.

Kaikissa valinnoissa ei välttämättä ainakaan heti näy selkeää niin sanotusti oikeaa ratkaisua. Vaikka Jumala tietää tulevaisuudenkin, me emme tiedä. Yksi iso valintamme on, mitä teemme arjessa ja missä käymme töissä tai opiskelemme. Aina valinta ei edes tunnu olevan omissa käsissämme: unelmien opiskelupaikka menee ohitse tai irtisanominen on käynyt kohdalle.

Kesä lähestyy loppuaan, ja monet suuntaavat ajatuksensa tulevaan syksyyn. Monelle syksy voi olla muutoksen aikaa. Ainakin monille nuorille syksy on myös haasteiden aikaa. Monet eivät ole saaneet haluamaansa työ- tai opiskelupaikkaa. Nekin, jotka ovat saaneet, saattavat ihmetellä esimerkiksi asunnon löytämistä ja onko ala varmasti oikea. Muutto toiselle paikkakunnalle työn tai opiskelun takia voi aiheuttaa hämmennystä, kun joutuu jättämään taakseen kaiken tutun ja turvallisen.

Suurin osa meistä kuitenkin palaa syksyllä vanhaan tuttuun arkeensa. Alkaa seuraavan loman odotus. Kiire ja rasitus jatkuvat. Mistä voimaa? Mistä tiedän olenko oikealla paikalla? Mikä tarkoitus tällä kaikella arjen kestämisellä oikein on?

Tähän ongelmaan Jeesus esittää hyvin yksinkertaisen ehdotuksen. ”Tulkaa minun luokseni te työn ja kuormien uuvuttamat, minä annan teille levon.” (Matt.11:28)

Tämä Jeesuksen lupaus kannattaa muistaa, kun arki painaa päälle, ja voimat alkavat loppumaan. Jeesus kutsuu meitä jokaista luokseen ja tahtoo antaa meille lepoa Hänen kanssaan kaiken keskellä. Ennen päivän aloittamista on hyvä hetkeksi hiljentyä ja vaikka kiittää Jumalaa kaikesta siitä mitä on saanut häneltä ja pyytää varjelusta ja siunausta päivään.

Välttyäksemme loppuun palamiselta ja täydelliseltä epätoivolta on hyvä pitää Jeesus mukana työpaikalla, koulussa ja myös työttömyyden ja sairauden kohdatessa. Ylipäätään mitä tahansa elämässä on, Jeesukselle se ei ole vierasta. Hän on kohdannut ihmisten kärsimykset ja tietää tasan tarkkaan, miltä meistä tuntuu.

Niille jotka pyytävät, Jeesus lupaa apunsa. ”Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. (Matt.7:8)

Jumala voi kääntää kaiken parhain päin. Hänen ylivertaiset suunnitelmansa elämiemme suhteen ovat parempia kuin osaamme kuvitellakaan. Joskus suunnitelmat ovat erilaiset kuin omamme, mutta silloinkin Jumalalla on kaikki hallinnassa. Pohtiessamme tietämme, voimme kääntää katseemme Kristukseen. Voimme kuulla Jumalan äänen ja nähdä johdatuksen elämissämme. Jeesusta kannattaa kokeilla, kun miettii elämänsä suuntaa.

On syytä muistaa pohtiessamme kaikkia teitämme ja ratkaisuitamme, että vain yksi tie merkitsee lopulta. Tie Isän luo, joka on Jeesus Kristus.

Jenna Keskinen
kausityöntekijä