Sato on kypsää

Kimmo Lämsä

Eduskuntavaalit on käyty ja jälkipuheet vilkkaimmillaan. Turuilla ja toreilla mietitään jo tulevaisuutta, ja etenkin sitä mihin suuntaan oma isänmaamme on menossa.

Kaiken tämän hässäkän keskellä saattaa joskus unohtua se, että meidät kaikki on kutsuttu talkoisiin. Vieläpä niin että jokaisella on ainutlaatuinen tehtävä, johon ei tarvitse pyrkiä vaalien kautta.

Jeesus sanoi: "menkää siis ja tehkää kaikki kansat Minun opetuslapsikseni..." . Hän ei sanonut että istukaa alas ja odottakaa, että joku muu tekee.

Sinulla on siis ainutlaatuinen tehtävä Jumalan suuressa suunnitelmassa. Hän on varustanut sinut uniikilla yhdistelmällä lahjoja. Olet kuin palapelin pala. Se sopii vain yhteen kohtaan, vaikka äkkisilmäyksellä näyttää että joukossa on useita samanlaisia kappaleita.

Oleellinen kysymys kuuluukin: Olemmeko antaneet Suuren Mestarin asettaa meidät paikalleen? Saako Jumala ohjata elämämme valintoja, vai yritämmekö selvitä oman kokemuksemme ja viisautemme varassa?

Media haluaa syrjäyttää Kristuksen, mutta kokemus kentältä kertoo, että nyt jos koskaan ihmisillä on kaipuu Jumalan puoleen.

Olemme maailman mittarilla saaneet kaiken mitä hyvinvointiin tulee. Silti onni tuntuu olevan kadoksissa. Jumalan pelloilla tarvitaan: kuuntelijoita, lohduttajia, palvelijoita, opettajia, kädentaitajia, esirukoilijoita. Lista on loputon. Mitä sinä voit tehdä? Mitä me Jeesuksen seuraajat voimme tehdä?

On aika lopettaa puhuminen ja ryhtyä tekoihin. On aika lopettaa lillukanvarsista kinastelu ja keskittyä siihen mikä meitä yhdistää. On aika antaa Jumalan johdattaa elämäämme.

Herran päivä on lähellä ja sato kypsynyt. Siunausta niihin toimiin ja tehtäviin mihin sinut on kutsuttu.

Kimmo Lämsä
nuorisotyönohjaaja, erityisnuorisotyö