Ups! Tervetuloa valintojen maailmaan

Teemu Viikeri

Elämäämme kuuluu paljon kaikenlaisia valintoja, joiden mukaan tiemme kulkevat. Välillä tiemme johtavat harhaan, jolloin täytyy tehdä U-käännös. Ja toisinaan saamme kulkea valaistulla, kultaisella keskitiellä - varsinkin tätä jälkimmäistä toivon meidän kaikkien kohdallemme.

Kun Jumala loi meidät ihmiset, antoi hän meille myös vapauden toimia täällä vapaasti ilman käsissä ja jaloissa olevia naruja. Tätä kutsutaan myös vapaaksi tahdoksi. Tämän myötä meidän valinnat näyttävät hyvin paljon meiltä ihmisten näköisiltä. Jos valintamme näyttäisivät enemmän Jumalamme näköisiltä, uskon, ettei tarvitsisi kauhean montaa kertaa sanoa “ups!” Taivaan Isä kun tietää parhaiten, mikä on lapsilleen parasta.

Parasta on kuitenkin se, että myös niissä väärissä valinnoissa Jumala on aivan meidän vieressä kanssamme kulkemassa, rakastamassa ja johdattamassa meitä kohti oikeaa ja hyvää.

“Kuitenkin minä saan aina olla luonasi, sinä pidät kädestäni kiinni. Sinä johdatat minua tahtosi mukaan, ja viimein sinä nostat minut kunniaan.”
(Ps. 73:23-24)

Tärkeintä on omassa vajavaisuudessa ja elämän valinnoissa kääntyä oman Luojansa puoleen. Kun ei mene putkeen, sitä tiukemmin meidän tulisi kysyä Jumalalta: “mitä seuraavaksi?” Mutta kuinka vaikeaa se silti onkaan, kun on tullut töpeksittyä. On muistettava silti, että Jumala haluaa meidät vapauttaa elämään hyvää elämää.

Jumala näkee sydämemme ja ajatuksemme. Toivottavasti sydämemme ovat valmiita ja avoimia, jotta voisimme kuulla ja nähdä Hänen johdatuksen ja valon tiellä. Tätä kannattaa rukoilla.

Tutki minut, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle. (Ps. 139:23-24)

Teemu Viikeri
nuorisotyön kausityöntekijä