On Jeesuksen kohtaamisen aika

Emmi Korpi

Adventti tarkoittaa odotuksen aikaa. Riippuen siitä mikä asia tulevaisuudessa siintää, odotus voi olla joko täynnä iloista jännitystä tai hiipivää pelkoa. Odotus on sukua kaipaamiselle. Kaamosaika saa kaipaamaan valoa, lämpöä ja elinvoimaa. Pimeys saa kaipaamaan toisen läheisyyttä. Meissä ihmisissä asuu kaipaus aitoon yhteyteen, jossa minut hyväksytään sellaisena kuin elämäni kanssa juuri nyt olen.

Omat ja muiden kiireet vievät meitä yhteydestä poispäin, keskittymään arkisiin asioihin. Mutta kaipuu yhteydestä on olemassa ja voi nousta kuin korkki pintaan silloin kun lakkaamme toimimasta. Kuka tässä elämässä on olemassa minua varten? Onko ketään, joka kaipaa minua ja jolle olen tärkeä?

Entäpä jos onkin olemassa Joku, joka ajattelee sinua lakkaamatta. Joku, joka kaipaa sinua valtavasti. Miltä sen ajatteleminen tuntuu? Hän olisi joku, joka on nähnyt vaivaa ja ottanut sinusta selvää. Joku, joka tuntee sinut, tietää virheesi ja erheesi ja joka siitä huolimatta on täynnä rakkautta sinuun. Miten vastaisit tämän Jonkun kaipaukseen?

Uudessa testamentissa on kohta jossa Jeesus sanoo: ”Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän.”

Jeesus koputtaa, koska Hän kaipaa yhteyteen kanssasi. Ei Hän väkisin riuhdo sydämesi ovea auki tai roiku rasittavalla tavalla kahvassa. Ei häiriköi pimputtelemalla raivona sisimpäsi ovikelloa tai kurki naama kiinni eteisen ikkunassa. Jeesus koputtaa hiljaa ja jää kuuntelemaan vastaustasi. Miten Jeesukselle voisi vastata? Miten avata ovi ja löytää yhteys? Rukous on Jeesukselle vastaamista, sen puhumista mitä sisimmässäsi liikkuu ja mikä on sinulle totta.

Tuleva adventin aika on Jeesuksen kohtaamisen aikaa. Hän ja Hänen hyvyytensä tulee meitä vastaan joululauluissa, hartauksissa ja jumalanpalveluksissa. Anna sen lohduttaa, rohkaista ja hoitaa.  

Hän lähetti Jeesuksen sinua varten, sillä sinä olet Hänelle rakas.

Emmi Korpi
seurakuntapastori