Onkohan minusta tähän...?

Nettihartaus, *klumps*.. Uudet tilanteet ja asiat usein jännittävät. Epäilyt nousevat, mietteet siitä, pystynkö tähän, onko minusta tähän ja osaanko. Itse en ole koskaan kirjoittanut nettihartautta, enkä muutenkaan ole ollut hyvä kirjoittaja. Pieni lukihäiriöni ehkä kertoo miksi. En siis tunne olevani vahvimmillani Wordin ja näppäimistön edessä.

Uskon, että lukijakin on joutunut tilanteisiin, joissa ei koe olevansa vahvimmillaan. Näitä tilanteita tulee eteen väistämättä.

On täysin luonnollista, että jännitämme uusia tilanteita. Jännitys voi johtua monista asioista ja on yksilöllistä. Mietimme, mitä yleisö meiltä odottaa ja mitä me itseltämme odotamme. Omat odotukset aiheuttavat ainakin itselleni suurinta jännitystä, sillä usein saatan kokea, että en ole tarpeeksi hyvä enkä omista vaadittavia taitoja.

Mitä voimme Raamatusta lukea tästä aiheesta? Mitä voimme oppia sieltä ihmisistä, jotka Jumala valitsi toteuttamaan Hänen suunnitelmaansa, ja heidän tunteistaan?

Vanhasta testamentista voimme lukea miehestä, jonka lähes jokainen nykyään tietää ainakin nimeltä. Jumala valitsi Mooseksen olemaan Hänen profeettansa ja Jumala myös toimi hänen kauttaan. Voimme 2. Mooseksen kirjasta lukea, miten Mooses reagoi tähän. Huomaamme, että Mooseskaan ei luottanut omiin taitoihinsa toimia tässä tehtävässä (2.Moos. 4:10)

Vanhasta testamentista löydämme myös muita ’’sankareita”, jotka Jumala valitsi ja jotka kokivat, että he eivät ole tarpeeksi hyviä tähän tehtävään.

Myös jokainen Herramme opetuslapsi. He näkivät ja kokivat kaiken sen mitä Jeesus teki. Tästä huolimatta he eivät luottaneet Jeesuksen sanoihin, kun Jeesus haudattiin. Eivätkä he luottaneet itseensäkään.

Mutta jokainen heistä on jäänyt historiankirjoihin ja jokainen näistä henkilöistä muistetaan vielä tänään. Heitä yhdistää se, että he eivät toimineet vain omissa voimissaan, vaan Jumala lupasi toimia heidän kauttaan (2.Moos. 4:12).

Jumala on toiminut läpi historian heikkoudessa ja siinä Hän todistaa voimansa. Hän ei valitse itselleen kauniita ja rohkeita, vaan Hän käyttää tavallisen ihmisen käsiä ja jalkoja, jotka Hän varustaa siihen tehtävään, mihin Hän meidät asettaa.

Konsta Järviluoma

Kesätyöntekijä