Vähänkö hyvä kamera!

Henri Karvinen

Omistin aikoinaan ison järjestelmäkameran, jolla tuli otettua paljon kuvia. Muistan, kun kerran eräs kaveri näki ottamiani kuvia. Hän totesi: ”Wow, mitä kuvia! Vähänkö sinulla on hyvä kamera!”

Mitäpä tuollaiseen kommenttiin voisi sanoa? ”Juu. Kamerahan se kaiken hoitaa. Itsekseen se syö, kokkailee, pesee hampaansa, katsoo televisiota, röyhtäilee ja ottaa hyviä kuvia.”

Kyse on hieman samantapaisesta asiasta, jos huippujääkiekkoilijalle sanoisi: ”Wow, sinä puolustat ja riistät kiekkoa hyvin! Vähänkö sinulla on hyvät varusteet!” Tai jos Adelelle sanoisi: ”Wow, sinä laulat hyvin! Sinulla on varmaan hyvä mikrofoni!”

Me ihmiset osaamme monenlaisia asioita. Kaikkea emme voi osata, mutta on hienoa, että yleensä meiltä löytyy sellaisiakin asioita, joita me todella osaamme hyvin. Yleensä se osaaminen on vuosien kärsivällisen harjoittelun tulosta. Sen takia voikin joskus olla jopa vähän loukkaavaa, jos se osaaminen (kuten vaikka se, että osaa pelata jääkiekkoa, ottaa valokuvia tai laulaa) laitetaan välineiden tai varusteiden piikkiin.

On kuitenkin yksi asia, jonka minä itse mielelläni laitan jonkun muun piikkiin. Nimittäin, jos joku koskaan ajattelee tai tulee sanomaan minulle: ”Wow, on hienoa, että sinä osaat kuunnella! On hienoa, että sinä ihan oikeasti välität ja haluat auttaa”, niin silloin haluaisin sanoa sen, mitä minä ihan oikeasti ajattelen: ”Vähänkö minulla on hyvä Jumala!”

Hänen rakkautensa meitä kohtaan näkyi siinä, että hän syntyi seimeen keskellemme. Hänen armonsa tuli todeksi, kun hän antoi Jeesuksen ristillä kärsiä ja kuolla puolestamme.

Toivottavasti edes hitunen siitä rakkaudesta on tarttunut myös minuun.

Henri Karvinen
seurakuntapastori