Tervetuloa!

Christian Seppänen

Olin menossa tilaisuuteen uudessa paikassa. Jännitti. En tuntenut ennestään juuri ketään. Mietin, mitä ihmiset ajattelevat, miten minut otetaan vastaan. Ensimmäinen ihminen, jonka näin, käveli luokseni, halasi ja toivotti tervetulleeksi. Tuntui hyvältä, jännitys hävisi.

Sanoilla on suuri merkitys, mutta usein vielä enemmän merkitsee miten toimimme ja mitä olemme. Joka tilanteessa ei tarvitse halata toista, mutta olemuksemme välittää silti viestiä, suljemmeko toisen ihmisen ulkopuolelle vai toivotammeko hänet tervetulleeksi.

Jeesus kutsui luokseen kaikenlaisia ihmisiä huolimatta ihmisten asettamista rajoista, asenteista ja perinteistä (vrt. Matt. 15:21–28; Mark. 10:13–16; Luuk. 17:36–50; Luuk. 19:1–10). Tämän vuoksi seurakuntaan ja kirkkoon on aina jokainen tervetullut.

Tervetulon toivotus sisältää myös viestin. Sillä toivotamme toiselle ”terveyttä”, siis jotain hyvää hänen elämäänsä. Raamatussa vastaavasta hyvän toivottamisesta puhutaan siunauksena ja tämän hyvän lähteenä on itse Jumala. Herran siunauksessa pyydämme, että Jumala antaisi ”rauhan” (4. Moos. 6:26). Sana ”rauha” on hepreaksi ”shalom” ja merkitsee ennen kaikkea hyvinvointia ja eheyttä ja siten myös terveyttä.

Meitä kutsutaan toivottamaan tervetulleeksi ja olemaan tervetulleita. Tämän koin todeksi alussa kuvaamassani esimerkissä. Se tapahtui muutama kuukausi sitten täällä Lempäälän seurakunnassa. Tällaisen seurakunnan paimenena on ilo olla! Tervetuloa myös sinä!

Christian Seppänen