Hautaan siunaaminen

Läheisen ihmisen kuolema on aina suuri menetys. Surun keskellä omaisten on jaksettava hoitaa hautausjärjestelyt. Näissä asioissa voi aina kääntyä seurakunnan puoleen. Papeilta, diakoniatyöntekijöiltä ja muilta seurakunnan työntekijöiltä saa henkistä tukea sekä opastusta käytännön asioissa.

Kirkkoherranvirastossa sovitaan hautaan siunaamisen ajasta ja paikasta sekä siunauksen toimittavasta papista. Ennen hautajaisia papin kanssa keskustellaan tarkemmin ja sovitaan siunaustilaisuuden ohjelmasta.

Hautaan siunaaminen toimitetaan Lempäälän kirkossa tai Ristimäen siunauskappelissa, sairaalan kappelissa tai haudalla. Kirkollinen hautaan siunaaminen voidaan pyydettäessä toimittaa kirkkoon kuulumattomallekin, mikäli vainaja on sitä eläessään toivonut.

Mikäli vainaja tuhkataan, uurnan lasku tapahtuu yleensä eri päivänä kuin siunaus. Sen yhteydessä voidaan pitää lyhyt rukoushetki, johon omaiset voivat pyytää pappia mukaan.

Kirkkoherranvirasto on avoinna ma–pe klo 9–12, ma, ke ja to klo 13–15 ja ti klo 13–17. Puhelinnumero virastoon on 2895 111.

Näiltä sivuilta saat tietoa siunaustilaisuudesta ja löydät hautajaisten järjestäjän muistilistan. Voit katsoa sivuilta myös videon siunaustilaisuudesta.