Seurakunnan arkkualba

• nimeltään Ylösnousemuksen aamu
  • koko 175 x 325 cm
  • värit sininen, valkoinen, kulta ja vihreä
  • materiaali villaa
  • säilytetään Ristimäen siunauskappelin seinällä
  • tekijä sisustustekstiiliartesaani Aino Tervo, sisustustekstiilialan opinnäytetyö, Pirkanmaan Taitokeskus, kulttuuriala
  • valmistumisvuosi 2006

Arkkualban käyttöohjeita:

• Arkkualbaa voi käyttää sekä tuhkaus- että arkkusiunauksissa.
  • Albaa on mahdollista käyttää vain Ristimäen kappelissa tapahtuvissa siunaustilaisuuksissa.
  • Alban käsittelyyn tarvitaan aina kaksi ihmistä. Suntion lisäksi tarvitaan yksi omainen nostamaan alba seinältä ja asettamaan se arkun päälle.
  • Alba laitetaan arkun päälle noin 30–40 minuuttia ennen siunauksen alkua.
  • Albaa ei voi viedä ulos, joten arkkusiunauksissa pappi ja suntio poistavat sen arkun päältä ennen haudalle lähtöä.
  • Tuhkaussiunauksissa alba jätetään arkun päälle siunauksen päättyessä.
  • Alban päälle ei voi laittaa mitään kukkia, ei edes arkkulaitetta.
  • Alban päälle asetetaan erillinen hiekkaliina, jonka päälle pappi tekee siunaustilaisuudessa hiekalla ristin.
  • Alban käytöstä on sovittava etukäteen toimitusta varattaessa seurakunnan kirkkoherranvirastosta, puh. (03) 2895 111. Virasto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–12, maanantaista torstaihin kello 13–15 sekä lisäksi tiistaisin kello 15–17. Tarvittaessa voi ottaa yhteyttä myös seurakunnan suntioon.