Tervetuloa kirkon jäseneksi

Lempäälän seurakunnan jäsenasiat hoidetaan kirkkoherranvirastossa.

Jäseneksi tullaan yleisimmin lapsena kasteen kautta. Kirkkoon kuitenkin mahdollista liittyä missä elämänvaiheessa tahansa.

1) Jos sinut on kastettu, olet käynyt rippikoulun, asut Lempäälässä ja haluat liittyä kirkkoon, voit täyttää, tulostaa ja allekirjoittaa oheisen pdf-lomakkeen ja lähettää sen Lempäälän seurakunnan kirkkoherranvirastoon osoitteeseen:
Kirkkopolku 1
37501 Lempäälä

Voit myös tuoda lomakkeen virastoon sen aukioloaikoina ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15 ja ti klo 13–17.

Liittymislomake on toimitettava kirjallisena henkilö- ja osoitetietoineen seurakuntaan.

2) Jos sinua ei ole kastettu tai et ole käynyt rippikoulua, voit ottaa yhteyttä päivystävään pappiin, jonka kanssa voit sopia, miten asia etenee. Päivystävän papin puhelinnumero on (03) 2895 224. Pappi päivystää ja on tavattavissa kirkkoherranvirastossa ma, ti, to ja pe klo 9–12, ke klo 13–15 sekä ti klo 15–17.

3) 15 vuotta täyttänyt, rippikoulun käynyt ja konfirmoitu nuori voi liittyä seurakuntaan huoltajien kirjallisella suostumuksella eli täyttämällä ykköskohdan lomakkeen.

4) 12 vuotta täyttänyt voi liittyä seurakuntaan ilman konfirmaatiota ja rippikoulua huoltajien suostumuksella eli täyttämällä ykköskohdan lomakkeen.

5) Alle 12-vuotiaan lapsen liittymisen edellytyksenä on, että ainakin toinen vanhempi tai vähintään yksi hänen huoltajistaan on kirkon jäsen.

Tarkempaa tietoa lasten liittämisestä kirkkoon saat täältä.

Kaikissa näissä tapauksissa voit hoitaa liittymisen myös internetissä tällä sivulla liitykirkkoon.fi. Lomakkeella antamasi henkilötiedot välittyvät kotikuntasi seurakuntaan parin arkipäivän sisällä. Seurakunta ottaa Sinuun tämän jälkeen yhteyttä. Jäsenyytesi on voimassa, kun seurakunta on asian vahvistanut.