Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaalien tunnus on minun kirkkoni.

Seurakuntavaalit lähestyvät. Vaaleilla valitaan uudet päättäjät kirkkovaltuustoon nelivuotiskaudeksi 2019–2022.

Vaalit ovat sunnuntaina 18. marraskuuta. Ennakkoäänestys järjestetään marraskuun toisella viikolla, 6.–10.11.2018. Äänioikeus on kaikilla 16 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä.

Seurakuntavaalien teemana on Minun kirkkoni. Millainen se on? Millaisen toivoisin sen olevan?  Vaihtoehtojen joukosta jäsenet valitsevat äänillään päättäjiä, jotka ohjaavat kirkon suuntaa tulevaisuudessa.

Ehdokkaaksi?

Kevään aikana valitsijayhdistysten on aika aloittaa ehdokkaiden tunnusteleminen. Ehdokkaaksi haluavat voivat ottaa yhteyttä myös seurakunnan kirkkoherranvirastoon.

Ehdokkaaksi voivat asettua kaikki 18 vuotta täyttäneet konfirmoidut evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Ehdokasasettelu päättyy 17. syyskuuta. Tuohon mennessä valitsijayhdistysten on toimitettava perustamisasiakirjansa kirkkoherranvirastoon.

Demokratian pelisääntöjen mukaisesti valitsijayhdistysten muodostaminen on vapaata.

Viimeisimmissä vaaleissa syksyllä 2014 mukana oli 82 ehdokasta ja kuusi valitsijayhdistystä: Keskustalainen seurakuntaväki, Kokoomus kuuntelee, taustaltaan vanhoillislestadiolainen Kristilliset perusarvot kunniaan, Perusseurakuntalaiset, Seurakuntaväki sekä Sosialidemokraattien ja Vasemmistoliiton valitsijayhdistys.

Mikä kirkkovaltuusto?

Seurakuntavaalit järjestetään joka neljäs vuosi. Vaaleissa valitaan seurakunnan kirkkovaltuusto, joka on sen ylin päättävä elin. Lempäälän valtuustossa on 27 jäsentä.

Kirkkovaltuusto johtaa seurakunnan taloutta ja vuosisuunnittelua sekä päättää toimintastrategiasta.

Valtuusto hyväksyy budjetin, kirkollisveroprosentin, toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Se päättää myös viroista ja esimerkiksi rakennushankkeista.

Kirkkovaltuuston jäsenyys avaa ovia myös laajempaan vaikuttamistyöhön. Valtuutetut ovat äänioikeutettuja kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston maallikkoedustajien vaaleissa.

Lisätietoa vaaleista:
kirkkoherranvirasto, p. (03) 289 511, kirkkoherranvirasto.lempaala@evl.fi
kirkkoherra Mikko Oikarinen, p. 050 544 3343, mikko.oikarinen@evl.fi

Seurakuntavaalien valtakunnallinen info (avautuu 1.3.2018):
www.seurakuntavaalit.fi