Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaalien tunnus on minun kirkkoni.

Seurakuntavaalit lähestyvät. Vaaleilla valitaan uudet päättäjät kirkkovaltuustoon nelivuotiskaudeksi 2019–2022.

Vaalit ovat sunnuntaina 18. marraskuuta. Ennakkoäänestys järjestetään marraskuun toisella viikolla, 6.–10.11.2018. Äänioikeus on kaikilla 16 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä.

Seurakuntavaalien teemana on Minun kirkkoni. Millainen se on? Millaisen toivoisin sen olevan?  Vaihtoehtojen joukosta jäsenet valitsevat äänillään päättäjiä, jotka ohjaavat kirkon suuntaa tulevaisuudessa.

Seurakuntavaalien valtakunnallinen info on verkossa osoitteessa
www.seurakuntavaalit.fi . Tällä sivulla tullaan julkaisemaan esimerkiksi vaalien tulokset.

Vaalikone helpottaa oman ehdokkaan löytymistä.
Kuka on se oikea? Tutustu vaalikoneeseen tämän linkin takaa.

Ehdokkaat

Lempäälässä kirkkovaltuuston 27 päättäjän paikasta kisaa viisi valitsijayhdistystä ja 76 ehdokasta. Vanhoja kirkkovaltuuston jäseniä heistä on 17, joten tarjolla on 59 uutta tekijää. Katso kaikki ehdokkaat tämän linkin takaa.

Valitsijayhdistykset näyttävät reilusti väriä. Kristilliset perusarvot -ryhmä ponnistaa lestadiolaisesta herätysliikkeestä. Kolmen ryhmittymän taustalta löytyy poliittinen puolue. Näitä ovat Keskustalainen seurakuntaväki, Kokoomus – yhdessä seurakunnassa ja Lempäälän Demarien ja Vasemmistoliiton yhteinen valitsijayhdistys. Vain Seurakuntaväellä ei ole yhtenäistä poliittista tai hengellistä taustaa.

Eniten ehdokkaita, yhteensä 25, on kokoomuksen ryhmällä. Seurakuntaväellä heitä on 24. Ehdokkaista miehiä on 43 ja naisia 33. Päättäjiksi pyrkivien keski-ikä on 53 vuotta.

Seurakuntavaaleissa ehdokkaaksi voivat asettua kaikki 18 vuotta täyttäneet konfirmoidut evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Ehdokasasettelu päättyi 17. syyskuuta kello 16.

Mikä kirkkovaltuusto?

Joka neljäs vuosi kirkko järjestää vaalit, joissa valitaan sen seurakuntien ylimmät päättäjät kirkkovaltuustoihin. Lempäälän kirkkovaltuustossa on 27 jäsentä.

Kirkkovaltuusto johtaa seurakunnan taloutta ja vuosisuunnittelua sekä päättää toimintastrategiasta.

Valtuusto hyväksyy budjetin, kirkollisveroprosentin, toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Se päättää myös viroista ja esimerkiksi rakennushankkeista.

Kirkkovaltuuston jäsenyys avaa ovia myös laajempaan vaikuttamistyöhön. Valtuutetut ovat äänioikeutettuja kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston maallikkoedustajien vaaleissa.

Vaalilautakunta järjestää vaalit

Vaalien käytännön järjestelyistä vastaa vaalilautakunta, joka koostuu vapaaehtoisista seurakuntalaisista. Lautakunnan puheenjohtaja on Raija Johansson. Jäsenet ovat Kirsti Isotalo, Antero Kortesmaa, Henna TappuraMatti Tolvanen ja Pauli Viljamaa. Varajäsenet ovat Susanna Behm, Terttu Hangisto, Martti Kinnari, Jouko Konsala, Jaakko Korhonen ja Hanna Lahtinen. Lautakunnan  kutsuu koolle kirkkoherra Mikko Oikarinen, sen sihteeri on Leena Sorsa.

Lisätietoa vaaleista:
kirkkoherranvirasto, p. (03) 289 511, kirkkoherranvirasto.lempaala@evl.fi
vaalikoordinaattori, seurakuntapastori Leena Sorsa, p. 050 544 3344, leena.sorsa@evl.fi

Seurakuntavaalien valtakunnallinen info:
www.seurakuntavaalit.fi