Esineistö

Keskiaikaisesta esineistöstä Pyhän Birgitan kirkossa on säilynyt ainoastaan alttarin yläpuolella oleva krusifiksi, joka lienee hankittu kirkon vihkiäistilaisuuteen 1500-luvun alussa. Pohjoissakaran sakariston puoleisella seinällä on vanha neliosainen alttaritaulu, jonka aiheina ovat Herran ehtoollinen, Kristus Getsemanessa, Ristiinnaulitseminen ja Kristuksen ylösnousemus. Taulut on maalannut 1700-luvun puolivälissä tunnettu turkulainen taidemaalari Johan Georg Geitell. Uudempaa historiaa edustavat kirkkoon vuonna 1902 lahjoitetut lempääläisen taiteilijan Kaarlo Enqvist-Atran maalaamat alttaritaulut, jotka siirrettiin kirkon viimeisen peruskorjauksen yhteydessä ristivarsien päätyseinille.

Merkittävinä muistoina menneiltä sukupolvilta kirkon länsipäädyssä on neljä hautausvaakunaa. Ylhäällä vasemmalla on Erik Pistolhjelmin (k.1669) vaakuna, sen alapuolella Johan Spofvenhjelmin (k.1705) vaakuna sekä oven oikealla puolella Anders Rundellin (k.1690) ja Mårten Segercrantzin (k.1758) vaakunat.

Urkulehterille vievällä porrastasanteella on muistotaulu, jossa kerrotaan Lempäälän ja lähitienoon talonpoikien vuonna 1846 Venäjän keisarille tekemästä aloitteesta suomenkielen virallistamiseksi Suomen suuriruhtinaskunnassa. Taulua kehystävät miesten henkilökohtaiset puumerkit.

Kirkon keskikäytävällä olevat kruunut ovat seurakunnan eri aikoina saamia lahjoituksia. Lähinnä alttaria olevan messinkikruunun on lahjoittanut kruununvouti Nils Weckman ja hänen puolisonsa vuonna 1695. Ristikäytävällä olevan kruunun on lahjoittanut vuonna 1738 Sotavallan isäntä Mårten Segercrantz. 1800-luvun lopulta oleva kristallikruunu on puolestaan rovasti K.P. Grönroosin lahjoitus vuodelta 1902.

Tyyliltään uusgoottilainen saarnastuoli on vuodelta 1839 eli samalta ajalta, jolloin kirkko muutettiin ristikirkoksi.

Kirkon kattoholvien ja niitä yhdistävien vyökaarien sablonamaalaukset ovat jäljitelmiä maalausfragmenteista, jotka paljastuivat kattolaudoitusta uudistettaessa. Sakariston ovipielessä on säilynyt katkelma kasviaiheisesta ornamenttimaalauksesta. Kyseiset koristemaalaukset lienevät 1600-luvun alkupuolelta.

Uudet 31-äänikertaiset urut on valmistanut urkurakentamo Veikko Virtanen vuonna 1987.