Joulukonsertit

Pietari & Kalat -kuoro ja yhtye syventyy laulaen Lucian tarinaan. Luciana Heidi Salonen ja sulhasena Ari Räikkönen.

Su 2.12. klo 18 Pekka Murto ja Kumppanit, Joulukonsertti Pyhän Birgitan kirkossa.
Vapaa pääsy, ohjelma 5 €, ennakko Kahvila Olkkarissa.

Ti 4.12. klo 18.30 Lempäälän Mieskuoron isänmaallisten ja jouluisten laulujen konsertti Pyhän Birgitan kirkossa.

La 8.12. klo 19 Pirkan opiston sinfoniaorkesterin joulukonsertti Pyhän Birgitan kirkossa.

Ti 11.12. klo 19 Camena-kuoron joulukonsertti. Vapaa pääsy, ohjelma 15 €.

Pe 14.12. klo 19 Lucia-musiikkidraama Pyhän Birgitan kirkossa, säv. ja san. Anu Neuvonen.
Pietari & Kalat -kuoro ja yhtye, solistina mm. Heidi Salonen (Lucia). Vapaa pääsy, kolehti.

To 20.12. klo 19 Kuorojen joululaulajaiset, mukana useita lempääläläisiä kuoroja, vapaa pääsy.

Lucia-kuoromusikaali kertoo rohkeudesta ja
uskosta Jumalan lupauksiin

”Älä pelkää.” Kuinka usein olemme kuulleet kehotuksen luottaa Jumalaan, mutta luotammeko sittenkään?

Pyhän Birgitan kirkossa nähdään perjantaina 14.12. klo 19 säveltäjä Anu Neuvosen hengellinen Lucia-kuoromusikaali, joka kertoo uskonsa puolesta kuolleen Pyhän Lucian tarinan. Kuoromusikaali saa ensiesityksensä Finlaysonin kirkossa Tampereella Lucian päivänä 13.12.2018.

Lucian päivää vietetään Suomessa etenkin ruotsinsuomalaisten keskuudessa, mutta suurelle osalle meistä Lucian tarina on tuntematon. Sitä se oli myös Anu Neuvoselle, joka halusi tarttua karmaisevaan tarinaan Pietari & Kalat -kuoron ja yhtyeen kanssa. Jo sitä ennen musiikkidraaman alkulaulu soi Anu Neuvosen päässä.

- Se sai lukemaan Lucian tarinan. Aloin miettiä, että ehkäpä Lucia kaikissa kohtaamissaan hirveyksissä löysi Jumalan lupauksen, josta pitää kiinni ja sai sen vuoksi kokea monenlaisia ihmeitä. Lucia on esimerkki uskosta Jumalan sanaan ja voimaan, hän toteaa.

Erityisesti häntä puhuttelee Lucian tarinaan sopiva Jesajan kirjan kohta: ”Älä pelkää, sillä minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut; sinä olet minun. Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota; jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny, eikä liekki sinua polta.” (Jes 43:1-2)

Pyhä Lucia
·         surmattiin julmasti uskonvainoissa Sisiliassa vuonna 304 jKr.
·         otettiin mukaan katolisen kirkon messukaavaan 500-luvulla.
·         rukoiltiin keskiajalla avuksi erityisesti kaulan kasvaimissa, sokeudessa ja silmätaudeissa.
·         otettiin katolisen kirkon pyhimyskalenteriin 1300-luvulla.
·         päivän viettäminen valon juhlana Suomessa on peräisin 1920-luvun lopun Ruotsista.

(Lähde: Arno Forsius, http://www.saunalahti.fi/arnoldus/lucia.html)

Anu Neuvonen
Musiikinopettaja, muusikko ja säveltäjä
·         Kotoisin Lempäälästä, asuu Tampereella
·         Tehnyt useita musikaaleja ja musiikkidraamoja
·         Kaksi sooloalbumia Sävel ja Kuitenkin
·         Säveltää ja sanoittaa myös muille.
(Lähde: www.anuneuvonen.com)

Teksti: Eila Lokka