Kimbilio-turvakoti Tansanian naisille

Olemme mukana rakentamassa Kimbilio-turvakotia Tansanian Morogoroon.

Kimbilio on swahilia ja tarkoittaa turvaa, turvapaikkaa.  Hankkeen tarkoituksena on parantaa naisten perusturvaa ja rakentaa naisten ja tyttöjen turvakoti Morogoroon.

Turvakoti Tansaniaan on Lempäälän NMKY:n ja Lempäälän seurakunnan toteuttama hanke, joka sai alkunsa Ruth Mmarin vierailusta Lempäälässä syksyllä 2011. Ruth työskentelee Morogoron hiippakunnan nais- ja lapsityön johtajana. Hänen kertomuksensa tansanialaisten naisten asemasta sytyttivät sydämet turvakotiajatukselle.

Hankkeen paikallisena yhteistyökumppanina on Morogoron hiippakunnan naistyö. Kimbilio-turvakoti rakennetaan yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa. Turvakodin rakentaminen aloitettiin tammikuussa 2014.

Kimbilion majoitusrakennuksen rapparit vauhdissa heinäkuussa 2015. Seuraavaksi rakennetaan Kimbilion ympärille 3-metrinen betonimuuri, turvaksi ulkomaailmaa vastaan.
Kylätalo Ukumbin avajaisten väriloistoa. Piispa Moreto vihki talon käyttöön jykevästi kolme kertaa oveen lyöden "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen". Lempäälän seurakunna ja NMKY:n edustajina paikalla Matti Vehviläinen (kuvassa vasemalla), Irja Aro-Heinilä (kuvassa piilossa) ja Mikko Vesamäki (kuvaajana)
Turvakoti-idean äiti Ruth Mmari ja laatta Ukumbin seinässä: "Tähän asti on Herra auttanut".

Katso täältä videomateriaalia Tansaniasta:

Normipäivä Afrikassa. Mikko Vesamäki ja Matti Vehviläinen Mikumin luonnonpuistossa. Kuvaaja Mikko Vesamäki.

Ukumbi-kylätalon avajaiset. Kimbilion tontille rakennetun Ukumbin avajaiset marraskuussa 2014. Vihkijänä piispa Jacob Moreto. Kuvaaja Mikko Vesamäki.

Lisätietoja Kimbilio-hankkeesta:

Projektisihteeri Mikko Vesamäki, 050 552 7857 tai mikko.vesamaki(at)fimnet.fi