Kirkonportti tiivistää seurakunnan tapahtumat

Seurakuntalehti Kirkonportti ilmestyy neljä kertaa vuodessa Lempäälän-Vesilahden Sanomien liitteenä.

Se tiivistää seurakunnan kausitapahtumat tammikuussa, pääsiäisenä, adventin alla ja elokuussa.

Lehti jaetaan paikallislehden mukana kaikkiin lempääläläisiin talouksiin, joissa ei ole mainoskieltoa. Jakelusta vastaa Alma Manu.

Pääsiäisen toivo on totta

Pääsiäisen alla ilmestynyt lehti haluaa kertoa, että pääsiäisen ihmeen - Jeesuksen ylösnousemuksen - luoma ilo ja toivo ovat totta myös tänään.

Lempääläläinen Elina Reiman kertoo siitä oman tarinansa. Pienten lasten äiti menetti yllättäen puolisonsa. "Jälleennäkemisen toivo on todellinen", hän sanoo Raili Paulin kirjoittamassa haastattelussa.

Nuorisotila Hope, lasten ja perheiden kerhotilat sekä seurakunnan toimistot eli kirkkoherranvirasto, taloustomisto ja hautausmaantoimisto saavat uudet tilat rakenteilla olevasta Lempäälä-talosta. Avajaiset ovat parin vuoden päästä, alkuvuonna 2021. Lue nuorisotyönohjaaja Jussi Salon mietteet suoraan rakennustyömaalta.

Seurakunnan päiväkerhoihin pääsevät ensi syksynä myös kaksivuotiaat lapset. Varhaiskasvatuksen laatu ja muun muassa pienet ryhmäkoot saavat Kirkonportin haastattelemilta vanhemmilta kiitosta.

Tapahtumakalenterista löytyvät pääsiäisen sekä loppukevään ja alkukesän tapahtumatiedot.

Lue sähköinen lehti

Kirkonportti 2/2019, ilmestynyt 10.4.2019

Seurakunnan tiedotuslehden pääsiäisnumeron kansi.
Lehti on saatavilla seurakunnan toimipisteissä. Pyydettäessä se postitetaan kotiin.
tiedottaja, Kirkonportin toimittaja, viestinnän työalavastaava

Minulle on tärkeää, että työlläni on merkitys, siksi olen töissä seurakunnassa. Huolehdin netin tapahtumakalenterista ja etusivusta, kokoan Kirkonportti-liitteen ja kirjoitan siihen, teen somepäivityksiä, lehti-ilmoituksia, seurakuntapalstan, tiedotteita, julisteita ja esitteitä sekä valokuvaan. Suunnittelen myös viestintään liittyviä hankkeita. Vapaalla luen ja käyn kulttuuririennoissa.

lähetyssihteeri, tiedottajan sijainen

Kirkon ja seurakunnan tärkein tehtävä on ihmisten saattaminen Jeesuksen luo, rinnalla kulkeminen ja palveleminen eri tilanteissa. Lähetystyö on kirkon ydintehtävä, jotta kaikki saisivat kuulla Jeesuksesta omalla kielellään edes kerran elämässään.

Arkisiin töihini kuuluvat Olkkari-kahvilan ja lähetyskirppis Toivontorin erilaiset tehtävät. Tärkeitä ovat myös lähetystapahtumien järjestäminen, kouluvierailut ja monimuotoinen rukoustoiminta. Kesällä olen rippileireillä, välillä kirjoittelen juttuja Kirkonporttiin.

Työssäni parasta on erilaisten ihmisten kohtaaminen ja vapaaehtoisten kanssa toimiminen. Lempäälässä on aivan upeita vapaaehtoisia. Iloitsen ja kiitän Taivaan Isää heistä. Eräs työn tähtihetkistä on rukoilla toisten kanssa –Jumalan vastaukset yllättävät aina.

Työn vastapainoksi teen vapaaehtoistyötä viime kesänä Myanmariin perustetun lastenkodin hyväksi. Sen elämää on ilo seurata.