Birgitan vaellus tulee jälleen - 3.-4.9.2021

Perinteinen Birgitan vaellus järjestetään jälleen parin vuoden tauon jälkeen!
Tämän vuoden vaelluksen teema on Yhteys ja läheisyys.

Kaipaatko hetken hengähdystä, itsesi kohtaamista ja löytämistä, uusien ajatusten ja näkökulmien saamista tai virkistymistä luonnossa? Etsitkö kokonaisvaltaista hengellisyyttä? Birgitan vaellus on juuri sinua varten.

Tältä verkkosivulta löydät kaiken tarvittavan tiedon vaelluksesta. Tiedot päivittyvät vähitellen kevään 2021 aikana.

Ilmoittautuminen on avoinna 1.-31.8.2021, osallistumismaksu 12 e.
Ilmoittautumiset ensisijaisesti sähköisesti. Lomake avautuu tälle sivulle.

Vaellusreitit

Lempäälän Nurmen kylältä

Nurmi (Aimala) – Saarinkonmäen laavu – Pyhän Birgitan kirkko, n. 10 km, kuljetus reitin alkuun kirkolta klo 12.00 (kaksi ryhmää)

Helppokulkuinen reitti kulkee idyllisessä maalaismaisemassa hiekkatietä, poikkeaa metsään Saarikonmäen laavulle ja tulee museoraitin kautta Kuokkalan sillalle ja Uotintieltä rantapolkuja kirkkoon. Ryhmässä 1 kuljetaan osa matkasta hiljaisuudessa, ryhmässä 2 koko matka.

Pirkkalasta

​​​​​Pirkkala - Pyhän Birgitan kirkko 26 km, lähtö klo 8.30

Kirkkovenevaellus Pirkkalasta 32 km, lähtö klo 8.30

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Pirkkalan seurakunnan verkkosivut.

​​​​​​​Tampereen Hervannasta (pe 3.9.)

​​​Klo 10.00 Hervannan kirkon parkkipaikalta (Lindforsinkatu 7). Huoltoauto paikalla jo klo 9.30. Ylimääräiset pakaasit, jossa liinavaatteet/makuupussi ja peseytymisvälineet sekä varavaatteet autoon. Vaellus kulkee ajoittain haasteellisessa, vaihtelevassa maastossa ja rikkaassa luontoympäristössä metsäpolkuja pitkin. Päivämatkan pituus noin 18 km ja kesto noin 8 h. Vaellus tapahtuu osittain hiljaisuudessa rukoushelmien kanssa ja pysähdellen rukoushetkiä pitäen. Sään mukainen varustus, veden pitävät vaelluskengät/Goretex lenkkikengät, omat eväät ja riittävästi vettä pulloissa.

Tervajärvellä päivällinen ja saunat sekä uintimahdollisuus ja yöpyminen. Iltarukous kappelissa. Perjantain osallistumismaksu 20 €.
Tiedustelut: Katri Vainio, kavainio@kolumbus.fi.

Mahdollisuus vaeltaa:
A) vain Tervajärveltä Birgitan kirkolle (12 €),
B) Hervannasta (pe) vain Tervajärvelle (20 €, yöpyen, bussilla lauantaina Lempäälään) tai
C) Hervannasta (pe) Tervajärven (la) kautta Birgitan kirkolle (32 €).

Lempäälän Tervajärveltä

​​​​Tervajärvi - Pyhän Birgitan kirkko 16 km, kuljetus kirkolta klo 10

Perhevaellus

Tänä vuonna perhevaellus järjestetään Vanhan pappilan ympäristössä, os. Rovastintie 3. Lähtö Vanhan pappilan pihalta. Reitin voi kulkea omatoimisesti klo 10-15 välillä. Reitin varrella pientä askartelua ja muuta kivaa luonnon helmassa. Mahdollisuus nauttia omia eväitä nuotiopaikalla.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Lisätietoja antaa Regina Tanni, regina.tanni@evl.fi tai p. 040 804 9170.

Vaelluksen jälkeen

Ruoka ja kahvit tarjotaan klo 17 alkaen Lempoisten seurakuntatalolla (Kirkkopolku 1), ja ne sisältyvät osallistumismaksuun. Mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen seurakuntatalon rannassa sekä muuta oheisohjelmaa.

Vaelluspäivä päätyy Pyhiinvaeltajan messuun, joka pidetään seurakuntatalon vieressä Pyhän Birgitan kirkossa klo 19.

Lisätiedot: pastori Atte Hokkanen p. 040 804 9131 tai atte.hokkanen@evl.fi