Pyhät paikat - urbaanit vaeltajat. Pyhiinvaellus Pyhän Olavin kirkolle, 29.7. - 1.8.2020

Birgitan vaellus pitää välivuoden mutta lähde kanssamme luomaan ja kokeillen vaeltamaan uutta pyhiinvaellusreittiä Pyhän Olavin kirkolle! Pyhiinvaellus toteutetaan kokonaisuudessaan vuonna 2021, mutta tänä kesänä on mahdollisuus vaeltaa ohjatusti yksi tai useampi osuus. Jokainen vaeltaja vastaa omasta ruokailustaan ja mahdollisesta telttamajoituksestaan siihen osoitetussa paikassa.
Jos sinua siis kiinnostaa tänä kesänä lähimatkailu ja uusien paikkojen löytäminen, oman elämäsi suunnan ja virtauksen tutkiminen, hiljaisuuden ja yhteisöllisyyden kokeminen, tervetuloa vaeltamaan.

Pyhiinvaellus Pyhän Olavin kirkolle tarjoaa kulttuurihistoriaa, pyhiä ja "ohuita" paikkoja luonnossa ja kirkkotiloissa, kehon ja mielen vuorovaikutusta, henkistä ja hengellistä matkaa pyhiin.

Vaellukselle voi liittyä päiväksi tai useammaksi eri lähtöpaikoilta: Vesilahden, Lempäälän, Härmälän, Pirkkalan, Ylöjärven ja Tesoman kirkoilta sekä viimeiselle etapille Karkun rautatieasemalta. Pyhiinvaellus päättyy Sastamalan Pyhän Olavin kirkolle messuun.

Järjestäjät vastaavat ohjatusta pyhiinvaelluksesta rukoushetkineen, paikan osoittamisesta omalle teltalle sekä retkivarusteiden kuljettamisesta lähtöpisteistä tulopisteeseen kunakin päivänä. Vaeltaja vastaa puolestaan omista kuljetuksista, ruokailuista sekä majoittumisestaan. Siksi tämä pyhiinvaellus on maksuton tänä vuonna.

Lisätietoja saa Jaana Mäkiseltä p. 050 5443314 tai jaana.k.makinen@evl.fi

Ilmoittautuminen

Järjestää Vaeltava Pirkanmaa -verkosto eli Tampereen hiippakunta sekä Sääksmäen, Vesilahden, Lempäälän, Pirkkalan, Ylöjärven, Tampereen, Kangasalan, Nokian ja Sastamalan ev.-lut. seurakunnat ja Hiljaisuuden ystävät r.y.

Päiväkohtainen ohjelma:

Keskiviikko 29.7.
Vesilahden kirkolta klo 12 Lempäälän Pyhän Birgitan kirkolle (9 km), jossa messu klo 17, ohjaa Jussi Holopainen. Bussi 55 Tampereelta Lempäälän keskustan kautta Vesilahden kirkolle (55 min), katso reittiopas.tampere.fi.
Telttamajoitus omalla teltalla mahdollinen kirkon lähellä. Muita omakustanteisia majoitusvaihtoehtoja Lempäälässä, katso www.lempaalanluontaiskylpyla.fi ja www.vaihmalanhovi.fi

Torstaina 30.7.
Lempäälän P. Birgitan kirkolta klo 9 Pirkkalan vanhalle kirkolle (26 km), ohjaajina Mika Leijo ja Tuula Mannermaa.
Härmälän kirkolta klo 10 Pirkkalan vanhalle kirkolle (15 km), ohjaajina Aulikki Kalliolahti ja Katri Vainio. Rukoushetki kirkossa klo 19.
Majoitusmahdollisuus omalla teltalla Vanhan Pappilan kauniissa ympäristössä Pyhäjärven rannalla.

Perjantaina 31.7.
Ylöjärven kirkolta klo 9 Tesoman kirkolle (8 km) ohjaajina Sari Oksavuori ja Sari Timonen.
Pirkkalan kirkolta klo 10 (10 km) ja Tesoman kirkolta klo 12 (8 km) Nokian kirkolle, jossa messu klo 16. Majoittuminen omin teltoin Maatialan Pappila pihapiirissä.
Huoltoauto poimii reput lähtöpaikoista ja tuo Nokian kirkolle.

Lauantaina 1.8.
Ne, jotka yöpyvät Maatialan Pappilan pihapiirissä, pääsevät Nokian rautatieasemalta aamun junalla Karkkuun.
Karkun rautatieasemalta klo 9 lähtö Karkun kirkon kautta Pyhän Olavin kirkolle, missä messu. Junat Tampereelta ja Porista saapuvat asemalle hiukan ennen. Pyhiinvaelluksen päätösmessu Pyhän Olavin kirkossa noin klo 16. Mahdollisuus palata junalla Vammalasta tai yöpyä omalla teltalla Pyhän Olavin kirkon niityllä ja osallistua sunnuntaina Tyrvään kirkon messuun klo 10. Piispa Matti Repo saarnaa.