Kolme naista asettelee lautasia ja aterimia tarjoilukärryyn ruokailua varten.

Yhteisöllinen ruokahetki jatkuu kahdesti viikossa

Yhteisöllinen lounas on tarjolla keväällä 2020 Lempoisten seurakuntatalossa.

Lounaspöytä katetaan 21. tammikuta alkaen kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja keskiviikkoisin 27. toukokuuta saakka.
Ruokahetki aloitetaan yhteisesti kello 13. Aterian hinta on kaksi euroa. Lapset syövät ilmaiseksi.

Lounaasta perittävällä kahden euron maksulla seurakunta hankkii lisukkeita, kuten leipää, leikkeleitä sekä kahvia ja kahvileipää.

HUOM! Ruokahetkeä ei voida järjestää seuraavina päivinä: 22. ja 29. tammikuuta, 4. ja 25. helmikuuta ja 14. ja 28. huhtikuuta.

Aterialla tarjotaan Lempäälän kunnan koulujen ja henkilöstöravintolan ylijäämäruokaa. Katso ruokalista tämän linkin takaa:

Kunnan ja seurakunnan yhteinen hanke

Yhteisöllinen ruokahetki on Lempäälän kunnan ruokapalvelun ja Lempäälän seurakunnan yhteinen hanke. Ruokapalvelu toimittaa lämpimän aterian ja seurakunta huolehtii tiloista ja ruuan jakelusta. Ruokaa on varmasti tarjolla jokaisella lounaskerralla.

– Lounas kuljetetaan lähikouluilta ja terveyskeskuksen henkilöstöravintolasta, kertoo Lempäälän kunnan ruokapalvelupäällikkö Liisa Ceylan.
– Taustalla on monta ruokapaikkaa, joten saamme aina jostakin täydennystä. Ruokaa riittää varmasti kaikille, hän sanoo.

Terveyttä ja hyvinvointia

Kunnan tavoitteena on ylijäämäruuan hyödyntäminen.
– Yhtä tärkeää on asukkaiden hyvinvoinnin lisääminen tarjoamalla lämmin ja terveellinen ateria, hän tiivistää.

Ruokahetken taustalla on myös ajatus yhteisöllisyydestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista. Tämän puolen hoitaa seurakunta.

Toiminnassa ovat mukana diakonit Johanna Kylmälahti ja Liisa Nurminen, lähetyssihteeri Raili Paul sekä joukko vapaaehtoisia.
Joku työntekijöistä on aina mukana ruokahetkessä.

- Kokoonnumme saman pöydän ääreen ja aloitamme ruokailun yhdessä. Yhdessä syödessä keskustelu viriää usein ihan huomaamatta, Johanna Kylmälahti tietää.

Kaikki ovat tervetulleita

Kunta ja seurakunta järjestivät ylijäämäruokailua aiemmin vuosina 2018–2019. Toiminta oli tauolla syksyn 2019 ajan.

Ruokailijoita oli parhaimmillaan noin 50. Kävijät olivat kaikenikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevia kuntalaisia, kuten eläkeläisiä, lapsiperheitä, työssäkäyviä, työttömiä ja opiskelijoita.

diakoni

Päihdetyö, Työttömät

”Nauti elämän pienistä iloista!”

Työsaralleni kuuluu päihde- ja vankilatyö. Parasta on mahdollisuus auttaa ihmisiä, kulkea heidän rinnallaan eri elämänvaiheiden läpi ja muistaa heitä rukouksin.
Vapaapäivinäni nukun pitkään ja nautin arjesta kiireettä. Pidän luonnossa liikkumisesta ja teen käsitöitä. Seurakunnan tärkein tehtävä on armon ja hyväksynnän välittäminen jokaiselle.

lähetyssihteeri, tiedottaja (20 % YTM)

Lähetystyö, Kahvila Olkkari, Toivontori. Viestinnässä päivä viikossa (ma).

Kirkon ja seurakunnan tärkein tehtävä on ihmisten saattaminen Jeesuksen luo, rinnalla kulkeminen ja palveleminen eri tilanteissa. Lähetystyö on kirkon ydintehtävä, jotta kaikki saisivat kuulla Jeesuksesta omalla kielellään edes kerran elämässään.

Arkisiin töihini kuuluvat Olkkari-kahvilan ja lähetyskirppis Toivontorin erilaiset tehtävät. Tärkeitä ovat myös lähetystapahtumien järjestäminen, kouluvierailut ja monimuotoinen rukoustoiminta. Kesällä olen rippileireillä, välillä kirjoittelen juttuja Kirkonporttiin.

Työssäni parasta on erilaisten ihmisten kohtaaminen ja vapaaehtoisten kanssa toimiminen. Lempäälässä on aivan upeita vapaaehtoisia. Iloitsen ja kiitän Taivaan Isää heistä. Eräs työn tähtihetkistä on rukoilla toisten kanssa –Jumalan vastaukset yllättävät aina.

Työn vastapainoksi teen vapaaehtoistyötä viime kesänä Myanmariin perustetun lastenkodin hyväksi. Sen elämää on ilo seurata.