Uutislistaukseen

Uudet verkkosivut avautuivat

6.1.2019 00.00

Verkkosivujen osoite on vanha tuttu lempaalanseurakunta.fi

Uudet sivut ovat kirkon yhteisellä, Lukkariksi nimetyllä alustalla. 

Vanhoihin sivuihin verrattuna uutta on, että sivusto muokkaantuu mobiililaitteilille eli älypuhelimille ja tableteille. Sivut tarjoavat myös mahdollisuuden sähköiseen ilmoittautumiseen ja verkkomaksuun sekä sosiaalisen median upotuksiin. 

Etusivua hallitsee pääkuvan lisäksi tapahtumakalenteri. Sen tiedot virtaavat suoraan seurakunnan varausjärjestelmästä. Varauskalenteriin tehdyt muutokset näkyvät välittömästi myös tapahtumakalenterin puolella. 

Naapuriseurakunnilla sama pohja

Kirkon julkaisujärjestelmä on seurakunnille ilmainen. Vuonna 2014 kokeilukäyttöön otettu sivusto on levinnyt nopeasti eri seurakuntiin ja seurakuntayhtymiin. Vuoden vaihteessa 2018-2019 mukana on noin 230 seurakuntataloutta, kun seurakuntia on yhteensä 400.

Naapuriseurakunnista Lukkari on ollut käytössä jo muutaman vuoden esimerkiksi Akaassa, Pirkkalassa ja Sääksmäellä (Valkeakoskella). Vesilahti avasi omat Lukkari-sivut marraskuussa.

Kirkko kehittää jatkuvasti julkaisujärjestelmäänsä ja tuottaa siihen yhteistä, kaikkia seurakuntia ja yleisöä palvelevaa sisältöä. 

Kirkko toivoo, että yhtenäinen ulkoasu ja eri seurakuntien sivujen yhtenäinen navigointitapa helpottaa käyttäjiä.