Yhteisvastuukeräyksen vaaleanpunainen tunnuskuva, jossa on Yhteisvastuun sydänlogoja


Yhteisvastuu 2023 ehkäisee nuorten väkivaltaa 

Sunnuntaina 5. helmikuuta käynnistynyt Yhteisvastuukeräys 2023 tukee nuoria. Keräyksellä kootaan varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ennaltaehkäisyyn ja ratkaisuun otsikolla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”. Keräyksen avulla tuetaan nuoria paikallisesti Lempäälän seurakunnan nuorisotyön, valtakunnallisesti Aseman Lapset ry:n ja maailmanlaajuisesti Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Osallistu keräykseen haluamallasi summalla! 

- Voit lahjoittaa oman seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen tämän linkin kautta.
- Mobilepay: 97158

Voit myös tehdä tilisiirron näiden tietojen avulla: 
Saaja: Kirkkopalvelut ry / Yhteisvastuukeräys
Tilit: Aktia FI82 4055 0010 4148 41, Nordea FI16 2089 1800 0067 75 ja Osuuspankki FI14 5000 0120 2362 28
Viite: 302397
Keräyslupa RA/2020/639/Kirkkopalvelut

Keräysvaroista 20 prosenttia ohjataan Lempäälän seurakunnan nuorisotyöhön, 20 prosenttia Aseman Lapset ry:lle valtakunnalliseen työhön ja 60 prosenttia Kirkon Ulkomaanavulle.

Seurakunnan oma keräyskohde tarkentuu vuoden aikana. Kirkon Ulkomaanapu kohdistaa avun erityisesti Keniaan, jossa katastrofirahaston avulla tuetaan nuorten koulunkäyntiä maan köyhimmillä, kuivuudesta kärsivillä alueilla.

Aseman Lapset apuun konfliktien selvittelyssä

Valtakunnallinen tukikohde, Aseman Lapset ry, käyttää Yhteysvastuuvarat vakavien koulukiusaamistapausten selvittämiseen sekä katusovitteluun.

Koulukiusaamisessa Aseman lapset ry on kehittänyt K-0-toiminnan. Pitkittyneessä ja laajentuneessa kiusaamistapauksessa ulkopuolinen ja puolueeton ammattilainen tarjoaa apua sekä kouluun että kotiin. Tällä hetkellä koordinaattoreita on Helsingissä, Espoossa, Järvenpäässä, Lohjalla ja Rovaniemellä. Keräysvaroin toiminta voi laajentua.

Katusovittelun Aseman Lapset ry on omaksunut Norjasta. Rikoksen tai konfliktin sovittelijoina olevat kasvatusalan ammattilaiset ottavat huomioon nuorten erityispiirteet. Nuorelle annetaan mahdollisuus ottaa vastuu teoistaan.

Muutosta ilmassa

Yli 70-vuotias Yhteisvastuukeräys uudistuu. Vuoden 2023 kampanjan alussa, sunnuntaina 5. helmikuuta se julkaisee kokonaan uudet verkkosivut ja uuden graafisen ilmeen. Tuttu sydäntunnus säilyy, mutta ilme raikastuu uuden kirjasimen ja vaaleanpunaisen värin avulla. 

Uutta ovat myös pitempiaikaiset keräyskohteet ja keräysajan jatkuminen koko kalenterivuoden. Myös viime vuoden kohteena olivat nuoret.
Keräyksen suojelija on Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. 

Lisätietoja vuoden 2023 keräyksestä saa Yhteisvastuukeräyksen omilta verkkosivuilta osoitteesta www. yhteisvastuu.fi sekä Aseman lasten ja Kirkon Ulkomaanavun verkkosivuilta: www.asemanlapset.fi ja www.kirkonulkomaanapu.fi. Sosiaalisessa mediassa avainsana on #yhteisvastuu2023
 

Yhteisvastuun iskulause kirjoitettuna valkoisella pinkillä pohjalla.

YouTube-video

Yhteisvastuukeräyksen kampanjakuva, jossa kaksi lasta antaa rahaa lippaaseen.

YouTube-video

Lempäälän seurakunnan Mobilepay-numero on 97158.

 

Tai voit lahjoittaa nettisivun kautta tästä

Yhteisvastuun teemaan liittyvä Pekka Rahkosen sarjakuva.