Nainen ojentaa lahjan katsojaa kohti.

Joulukeräys on käynnissä 15. joulukuuta asti

Seurakunnalla on ollut jo useana vuonna joulun aikaan kampanja, jossa tavalliset lempääläläiset ovat voineet lahjoittaa joulun rakennusaineita tarvitseville diakonian kautta.

Lasten joululahjojen ja vaatteiden lisäksi lahjoittaa voi lahjakortteja, hyvin säilyviä ruokatarvikkeita sekä arjessa tarpeellisia siivous- ja hygieniatarvikkeita pesuaineista, vaipoista ja vessapaperista lähtien.

Vuosittain apua on saanut noin 200 henkilöä. Diakonia auttaa taloudellisessa ahdingossa olevia lempääläläisiä.

Seurakunnan joulukeräys on käynnissä 25.11.–15.12.
Lahjoituksia voi tuoda kirkkoherranvirastoon ja Kahvila Olkkariin niiden aukioloaikoina.
Kirkkoherranvirasto (Rovastintie 3) ma klo 9–12 ja 13–15, ti klo 9–12 ja 13–17, to 9–12 ja 13–15 ja pe 9–12. Keskiviikkoisin suljettu.
Kahvila Olkkari (Tampereentie 4) ma–pe klo 9–15, la klo 10–14.

Joulukauppa avoinna 15.12 alkaen ajanvarauksella

Keräystuotteet on koottu Lempoisten seurakuntataloon rakennettuun ”joulukauppaan”, josta diakonian asiakkaat ovat voineet käydä valitsemassa tarvitsemiaan tuotteita.

Tänä vuonna Lempäälän seurakunnan diakonian jouluavustukset jaetaan ajanvarauksella. Oma aika on varattava diakonian työntekijöiltä joko suoraan tai ottamalla yhteyttä ti ja to klo 10-12 numeroon 0400 419 096.

Lempäälän Lions Ideaparkissa: Auta lasta, auta perhettä

Lempääläläisiä vähävaraisia perheitä voi tänä jouluna auttaa ja ilahduttaa Lions -järjestön Lempäälän klubien Auta lasta, auta perhettä -keräyksen avulla.

Idea on yksinkertainen: Järjestö pyytää Ideaparkin liikkeissä asioivia asiakkaita ostamaan yhden ylimääräisen tuotteen ja lahjoittamaan sen keräykseen. Tuote voi olla esimerkiksi lasten lelu, peli tai vaate tai esimerkiksi jokin ruokasäilyke tai hygieniatarvike.

Lions ottaa lahjoitukset vastaan keräyspisteessään. Seurakunnan diakonia jakaa tuotteet tarvitseville oman verkostonsa kautta.
Keräyksen taustalla ovat kaikki Lempäälän viisi Lions-klubia.

Lionsin keräyspiste päivystää Ideaparkin D-päädyssä (Prisman pääty):
pe-la 4.-5.12. klo 12-15
la-su 12.-13.12. klo 12-15

Sivu päivitetty 1.12. 2020 Marita Miettinen

diakonissa, diakonian työalajohtaja

”Joka aamu on armo uus”

Suuri osa työajastani kuluu suunnitteluun ja organisointiin. Pidän näistä töistä. Kirkon tärkein tehtävä on toteuttaa lähetyskäskyä – kertoa armosta, toivosta, rakkaudesta ja Jeesuksen sovitustyöstä. Diakoniatyö kertoo Jumalan rakkaudesta käytännön auttamisen keinoin.

Olen vapaaehtoisena mukana kotiseurakunnassani. Kuorolaulu ja musiikki kuuluvat vapaa-ajan viettooni.

Seniori- ja vanhustyö, Surutyö

”Päivä vain ja hetki kerrallaan.”

Vastaan eläkeläisten päiväpiireistä ja retkistä. Mukavinta on ihmisten kanssa keskusteleminen. Pääsen myös lähelle ihmisten arkea. Näen, kuinka Jumala auttaa ihmisiä ja saan olla siinä välikappaleena. Harrastan liikuntaa. Haluaisin opetella armahtamaan itseäni. Minulle tärkeitä sanoja kirkossa ovat armo, sovitus, huolenpito ja pelastus.

diakoni

Päihdetyö, Työttömät

”Nauti elämän pienistä iloista!”

Työsaralleni kuuluu päihde- ja vankilatyö. Parasta on mahdollisuus auttaa ihmisiä, kulkea heidän rinnallaan eri elämänvaiheiden läpi ja muistaa heitä rukouksin.
Vapaapäivinäni nukun pitkään ja nautin arjesta kiireettä. Pidän luonnossa liikkumisesta ja teen käsitöitä. Seurakunnan tärkein tehtävä on armon ja hyväksynnän välittäminen jokaiselle.

vs. diakoni 22.12.2020 asti

Mielenterveys- ja perhetyö