Kirkkoneuvosto

Lempäälän seurakunnan kirkkoneuvosto johtaa seurakunnan hallintoa sekä seurakunnan talouden ja omaisuuden hoitoa. Vaaleilla valittu kirkkovaltuusto valitsee neuvoston jäsenet.

Kirkkoneuvosto vastaa seurakunnan yleisestä hallinnosta. Sen puheenjohtaja on virkansa puolesta kirkkoherra.

Muut 12 jäsentä ovat kaksivuosikaudella 2021–2022 Marika Salo (kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja, p. 050 501 2245, sp. salonmarika@gmail.com), Paula Eloranta, Leila Koivisto, Veikko Kuumola, Timo Kämäräinen, Mikko Kärki, Tarja Lehtiö, Asko Ojakoski, Tuula Petäkoski-Hult, Heidi Salonen, Asko Siivola ja Mikko Vesamäki.

Kirkkoneuvoston kokouksiin osallistuvat luottamushenkilöiden ja kirkkoherran lisäksi myös talousjohtaja ja henkilöstöpäällikkö, joka toimii sihteerinä.

Myös kirkkovaltuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja voivat osallistua kokouksiin.

Kirkkoneuvoston kokoukset kevätkaudella 2021 ovat  19.1., 16.2., 16.3., 13.4., 11.5. ja 8.6. Ja syyskaudella 17.8., 12.10., 9.11., (7.12.)

Tutustu tästä kirkkoneuvoston ohjesääntöön pdf-muodossa.

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston julkisuusperiaatteet.

Puisia kokousnuijia pöydällä.

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin, jonka 27 jäsentä valitaan seurakuntavaaleilla joka neljäs vuosi. Viimeksi seurakuntavaalit olivat marraskuussa 2018.

Kirkkovaltuuston jäsenet ja toimihenkilöt ovat: Kari Tolonen (kirkkovaltuuston puheenjohtaja, p. 0400 634 631, sp. Kari@eupr.fi), Kari Koppanen (kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja), Paula Eloranta, Enni Huhtala, Maikki Hämäläinen-Ylikahri, Kirsti Hänninen, Leila Koivisto, Liisa Korkatti, Veikko Kuumola, Timo Kämäräinen, Mikko Kärki, Hannele Lehikoinen, Tarja Lehtiö, Vesa Linna, Markku Nieminen, Asko Ojakoski, Terhi Palvanen, Maria Päivänen, Jouko Rautkivi, Juha Ruuna, Marika Salo, Heidi Salonen, Tuija SeppänenAsko Siivola, Mikko Vesamäki, Timo Viitanen ja Kari Virtanen.

Kirkkovaltuusto tekee mm. seurakunnan taloutta ja viranhaltijoita koskevat tärkeimmät päätökset, kuten toimintasuunnitelman, talousarvion ja tilinpäätöksen vahvistamisen, virkojen perustamisen ja lakkauttamisen sekä huolehtii rakennushankkeista.

Lempäälän seurakunnan kirkkovaltuuston kokoukset pyritään pitämään kuukauden neljäntenä tiistaina alkaen kello 18. Kokoukset pidetään yleensä Lempoisten seurakuntatalossa. Kokoukset ovat avoimia yleisölle.

Kirkkovaltuuston kokoukset kevätkaudella 2021 ovat 26.1., 23.2., 23.3., 20.4., 18.5. ja 15.6. Ja syyskaudella 28.9., 26.10. (valtuustoseminaari), 21.12.
Kirkkovaltuuston kokoukset ovat julkisia eli yleisö on tervetullut kuulolle.

Tutustu tästä kirkkovaltuuston työjärjestykseen pdf-muodossa.

kirkkoherra

Aloitti kirkkoherrana 1.5.2021. Virkaanasettaminen 29.8. klo 10 Pyhän Birgitan kirkossa.