Kirkkoneuvosto

Lempäälän seurakunnan kirkkoneuvosto johtaa seurakunnan hallintoa sekä seurakunnan talouden ja omaisuuden hoitoa. Vaaleilla valittu kirkkovaltuusto valitsee neuvoston jäsenet.

Kirkkoneuvosto vastaa seurakunnan yleisestä hallinnosta. Sen puheenjohtaja on virkansa puolesta kirkkoherra.

Muut 12 jäsentä ovat kaksivuosikaudella 2021–2022 Marika Salo (kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja, p. 050 501 2245, sp. salonmarika@gmail.com), Paula Eloranta, Leila Koivisto, Veikko Kuumola, Timo Kämäräinen, Mikko Kärki, Tarja Lehtiö, Asko Ojakoski, Tuula Petäkoski-Hult, Heidi Salonen, Asko Siivola ja Mikko Vesamäki.

Kirkkoneuvoston kokouksiin osallistuvat luottamushenkilöiden ja kirkkoherran lisäksi myös henkilöstöpäällikkö ja talousjohtaja, joka toimii sihteerinä.

Myös kirkkovaltuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja voivat osallistua kokouksiin.

Kirkkoneuvoston kokoukset syyskaudella 2022 ovat: 16.8. / 13.9. / 18.10. / 15.11. / 7.12.

Tutustu tästä kirkkoneuvoston ohjesääntöön pdf-muodossa.

Kirkkoneuvoston ja -valtuuston julkisuusperiaatteet.

Puisia kokousnuijia pöydällä.

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin, jonka 27 jäsentä valitaan seurakuntavaaleilla joka neljäs vuosi. Seuraavat seurakuntavaalit ovat marraskuussa 2022, jolloin valitaan uudet luottamushenkilöt.

Kirkkovaltuuston jäsenet ja toimihenkilöt ovat: Kari Tolonen (kirkkovaltuuston puheenjohtaja, p. 0400 634 631, sp. Kari@eupr.fi), Kari Koppanen (kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja), Paula Eloranta, Enni Huhtala, Maikki Hämäläinen-Ylikahri, Kirsti Hänninen, Leila Koivisto, Liisa Korkatti, Veikko Kuumola, Timo Kämäräinen, Mikko Kärki, Hannele Lehikoinen, Tarja Lehtiö, Vesa Linna, Markku Nieminen, Asko Ojakoski, Terhi Palvanen, Maria Päivänen, Jouko Rautkivi, Juha Ruuna, Marika Salo, Heidi Salonen, Tuija SeppänenAsko Siivola, Mikko Vesamäki, Timo Viitanen ja Kari Virtanen.

Kirkkovaltuusto tekee mm. seurakunnan taloutta ja viranhaltijoita koskevat tärkeimmät päätökset, kuten toimintasuunnitelman, talousarvion ja tilinpäätöksen vahvistamisen, virkojen perustamisen ja lakkauttamisen sekä huolehtii rakennushankkeista.

Lempäälän seurakunnan kirkkovaltuuston kokoukset pidetään tiistaina alkaen kello 18. Kokoukset pidetään yleensä Lempoisten seurakuntatalossa. Kirkkovaltuuston kokoukset ovat julkisia eli yleisö on tervetullut kuulolle.

Kirkkovaltuuston kokoukset syyskaudella 2022 ovat: 4.10. ja 20.12.

Tutustu tästä kirkkovaltuuston työjärjestykseen pdf-muodossa.