Tule seurakuntapäättäjäksi.

SEURAKUNTAVAALIT JÄLLEEN SYKSYLLÄ

ASETU EHDOLLE!

Ura päättäjänä on nyt mahdollista aloittaa Lempäälän seurakunnan kirkkovaltuustossa. Valtuutetuksi voi pyrkiä syksyllä järjestettävissä seurakuntavaaleissa.

- Luottamushenkilön rooli on seurakunnan päätöksenteossa tärkeä. Haluamme olla rakentamassa yhteisöllistä ja kodikasta seurakuntaa sekä välittää arjessa ja juhlassa sanoin ja teoin viestiä Jumalan armosta, rakkaudesta ja toivosta. Tähän innostavaan tehtävään tarvitaan monenlaisia ihmisiä. Kun seurakunnan johto, luottamushenkilöt, työntekijät ja kaikki seurakuntalaiset yhdessä osallistuvat tähän omalta paikaltaan, saamme paljon hyvää aikaan, sanoo kirkkoherra Matti Vehviläinen, joka samalla rohkaisee eri-ikäisiä seurakuntalaisia asettumaan ehdolle seurakuntavaaleissa.

Vaaleissa valittavat 27 kirkkovaltuutettua valitsevat kirkkoneuvoston, nimittävät pajojen eli toiminnallisten vastuuryhmien jäsenet sekä osallistuvat kirkolliskokouksen maallikkojäsenten valintaan. Seurakunnan luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista, rakennushankkeista, avustuksista, monista työntekijävalinnoista, uusista viroista ja seurakunnan toiminnan painotuksista.

Ehdokkaaksi asetutaan valitsijayhdistyksen kautta. Kiinnostava lista voi löytyä esimerkiksi nykyisten luottamushenkilöiden kautta. Jos sopivaa listaa ei löydy, voi perustaa oman valitsijayhdistyksen. Kevään aikana ehdokkuudesta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä muun muassa nykyisiin valtuustoryhmiin. Tietoa parhaillaan muodostuvista valitsijayhdistyksistä päivitetään tulevina kuukausina.

18-vuotias kirkon jäsen, tule ehdolle!

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka täyttää 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä 20.11. ja on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9. Ehdokkaita asettavaan valitsijayhdistykseen tulee kuulua vähintään kymmenen seurakunnassa äänioikeutettua jäsentä.

Kirkkovaltuuston kokoonpano 2019-2022: Seurakuntaväki (10), Kokoomus - Yhdessä seurakunnassa (6), Kristilliset perusarvot (4), Keskustalainen seurakuntaväki (4), Lempäälän demarien ja vasemmistoliiton ryhmä (3). Suluissa valtuutettujen määrä.

Kirkkovaltuuston puheenjohtajana toimii Kari Tolonen. Muiden luottamushenkilöiden tiedot täällä: Päätöksenteko ja talous - Lempäälän seurakunta (lempaalanseurakunta.fi)

Lisätietoja: kirkkoherra Matti Vehviläinen: matti.vehvilainen@evl.fi tai 050 544 3358.

Tietoja seurakuntavaaleista päivitetään Lempäälän seurakunnan vaalisivulle: Seurakuntavaalit 2022 - Lempäälän seurakunta (lempaalanseurakunta.fi)

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9. ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.

Ennakkoäänestys 8.–12.11.
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11–20.

seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022