Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa

Kuinka asetun ehdolle?

Seurakuntavaalien 2022 ehdokasasettelu on käynnissä. Voit ottaa yhteyttä nykyisten valitsijaryhmien puheenjohtajiin tai perustaa oman ryhmän.

Seurakunnassa on tällä hetkellä viisi valtuustoryhmää: Seurakuntaväki, Kokoomus - Yhdessä seurakunnassa, Kristilliset perusarvot, Keskustalainen seurakuntaväki sekä Lempäälän demarien ja vasemmistoliiton ryhmä.

Valtuustokaudella 2021-2022 kirkkovaltuuston puheenjohtajana toimii Kari Tolonen. Muiden luottamushenkilöiden tiedot löydät täällä: Päätöksenteko ja talous - Lempäälän seurakunta (lempaalanseurakunta.fi)

Lisätietoja: kirkkoherra Matti Vehviläinen: matti.vehvilainen@evl.fi tai 050 544 3358.

Mistä valitut päättävät?

Seurakuntavaaleissa valitut luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi siitä, mitä toimintaa seurakunnissa järjestetään, keitä seurakunta palkkaa työntekijöikseen sekä mihin seurakunnan rahoja käytetään.

Tämän lisäksi luottamushenkilöt päättävät seurakunnan strategiasta.

Luottamushenkilönä

• haluat kehittää oman seurakuntasi toimintaa
  • olet valmis sitoutumaan päätöksentekoon esimerkiksi seurakunnan taloudesta, strategiasta ja veroprosentista
  • tunnet seurakuntasi nykyisen tilanteen, sen toimintaa ja työntekijöitä
  • haluat tehdä hyvää ja toimia seurakunnan parhaaksi

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä.