Klezmeriä Lempäälässä - Helsinki Klezmer Kapelye-yhtye, joht. Eva Jacob

Pyhän Birgitan kirkko

Klezmer-musiikin konsertti, Helsinki Klezmer Kapelye-yhtye, joht. Eva Jacob. Järj. Lempäälän seurakunta ja Lempäälän kunnan kulttuuripalvelut. Vapaa pääsy, ohjelma 10/5e.

Helsinki Klezmer Kapelye konsertoi Lempäässä Pyhän Birgitan kirkossa sunnuntaina 26.5. klo 17. Konserttiin liittyy osia Juutalaiset häät -näytelmästä. Lempäälän konsertti osa keskiaikahenkistä Birgitta-viikkojen ohjelmakokonaisuutta. Muut Birgitta-viikkojen tapahtumat järjestetään syys-lokakuussa 2019.

Klezmer-musiikki on Itä-Euroopan juutalaisten kansanmusiikkia, joka juontaa juurensa keskiajan Eurooppaan, jossa Itä-Euroopan juutalaiset muusikot kiersivät kaupungista toiseen soittamassa häissä ja muissa juhla-tilaisuuksissa. 1800-luvun loppuun mennessä klezmer-musiikista oli tullut pitkälle kehittynyt musiikkityyli, jossa on vaikutteita sekä juutalaisesta kulttuurista että sen ulkopuolelta.

Helsinki Klezmer Kapelye on perustettu Helsinki Klezmer Festivaalin yhteydessä vuonna 2001, jolloin järjestettiin ensimmäiset klezmer-jamit. Vuonna 2003 perustettu Suomen Klezmer-yhdistys ry on sittemmin järjestänyt jamit noin kerran kuukaudessa. Helsinki Klezmer Kapelye esiintyy jameissa säännöllisesti.

Orkesteri on esiintynyt lukuisissa klezmer-konserteissa, mm. Loppiais-Klezmer-konserteissa Temppeliaukion kirkossa. HKK on esiintynyt myös erilaisilla festivaaleilla, mm. Kaustisella, Joensuussa ja Helsingissä (Samuelin poloneesi). Sen lisäksi konsertit on pidetty mm. Kanneltalossa, ravintola Tenhossa ja Espan lavalla. Syyskuussa 2018 Malmin kirkossa esitettiin musiikkinäytelmä Juutalaiset häät.

Vanha pappila

Naisten kesäsauna pappilassa

Naisten kesäsauna lämpiää Vanhan pappilan tunnelmallisessa rantasaunassa joka tiistai kello 18 alkaen. Löylyaikaa on kello yhdeksään asti.

Kahvila Olkkari - Olkkari

Rukouksen majatalo Olkkarissa

Meillä on rukouksia kuuleva Jumala.