La Monica-konsertti

Alkaa su 22. syyskuuta 2019 18:00
Loppuu su 22. syyskuuta 2019 19:15
Kirkkopolku 1, Lempäälä

Tampereen vanhan musiikin ystävien ja Turun vanha musiikki ry:n yhteisen La Monica -konsertin ohjelma rakentuu renessanssiajalla huikean suosituksi nousseen, alun perin italialaisen kansanlaulumelodia La Monican ympärille. Tunnemme sen edelleen suosittuna adventtivirtenä ?Valmistu Herran kansa?. Laulun alkuperäinen teksti kertoo surullisen tarinan nuoresta tytöstä, joka pakotettiin luostariin ja murtuneena halusi vain kuolla.
Melodiaa käyttivät monet säveltäjät eri puolilla Eurooppaa. Se soi niin messusävelmien cantus firmuksena kuin instrumentaali- ja vokaalimusiikin teemana ja reformaation virtenä. Konsertti huipentuu G. Frescobaldin 8-ääniseen La Monica -messuun. (Kokonaiskesto n. 70 min.) Konserttiohjelma ovelta 10 €.

Esiintyjät:
Debra Gomez-Tapio, harput ja johto
Aira Maria Lehtipuu, viulu
Janek Öller, nokkahuilut
Ilpo Laspas, cembalo ja urut

Kaisa Kelloniemi ja Anu Mattila, sopraano
Anna Edgren ja Elina Aho-Kuusama, altto
Mats Lillhannus ja Juho Punkeri, tenori
Lauri Solin ja Pekka Alonen, basso

Konserttia tukee Taiteen edistämiskeskus Taike.
Konsertti kuuluu keskiaikahenkisten Birgitta-viikkojen ohjelmakokonaisuuteen. Järjestäjinä ovat Lempäälän kunnan kulttuuripalvelut, Lempäälän seurakunta sekä Birgitta-työryhmä.

Tervajärven leirikeskus

Pietari & Kalat -kuoron syksyn startti

laululeiri Tervajärvellä

Elokuinen runoiltapäivä Kahvila Siirissä

Runoja ja lauluja Kahvila Siirissä (os. Uotintie 5.)