Jazzduo Gröhn-Hiltula kirkkokonsertti

Pyhän Birgitan kirkko

Yhteisvastuukonsertti

Saksofonisti Kimmo Gröhnin ja pianisti Hannu Hiltulan hengellisen musiikin konsertti. Vapaa pääsy, ohjelma 10e yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Jazzduo Gröhn-Hiltula:
Saksofonisti Kimmo Gröhnin ja pianisti Hannu Hiltulan musiikilliset polut kohtasivat keväällä 2019. Tämän kohtaamisen tuloksena muodostui kokoonpano Jazzduo Gröhn-Hiltula sekä
mainio kesäinen kirkkokonserttikokonaisuus.
Multi-instrumentalisti, säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari Kimmo Gröhn on musisoinut lukuisissa eri kokoonpanoissa saksofonistina, huilistina, kitaristina, kosketinsoittajana sekä laulajana. Gröhn on soittanut niin pop-, rock- kuin tanssiyhtyeissäkin: muun muassa Kirka, Bluesshakers sekä Arja Koriseva, Eija Kantola, Tapani Kansa, Martti Metsäketo ja Ari Klemin orkesteri. Hänet tunnetaan myös taitavana big band -soittajana, -sovittajana ja -kapellimestarina seuraavista kokoonpanoista: Turku Jazz Orchestra, Pori Big Band, Mikkelin varuskuntasoittokunnan big band, Ladies First Big Band ja Milbrook Big Band. Lisäksi hän on työskennellyt muusikkona ja muusikko-kapellimestarina televisio-ohjelmassa "Kansanhuvit". Teatterimuusikkona ja säveltäjänä Gröhn on puolestaan toiminut Turun Kaupunginteatterissa, Turun ruotsalaisessa teatterissa (Åbo Svenska Teater), Samppalinnan kesäteatterissa ja teatterissa Kolmas Tila. Hän on myös levyttänyt Ami Aspelundin kanssa Roots Up! -EP:n (2018) sekä omaa bluesmusiikkia levyllä KG and the B: All Kinds of Blues (2019).

Monipuolinen muusikko Hannu Hiltula liikkuu luontevasti musiikin tyylilajista toiseen: jazzista kansanmusiikkiin, barokista progeen. Hän soittaa useissa yhtyeissä kosketinsoitinten ja saksofonin lisäksi huilua ja nokkahuiluja. Hän on myös tehnyt sävellyksiä ja sovituksia erilaisille kokoonpanoille. Hiltula valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1999 ja musiikkipedagogiksi (AMK) pääaineenaan saksofoni Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2017. Hän on työskennellyt vapaansäestyksen opettajan muun muassa Sibelius-Akatemian Kuopion osastossa ja Kuopion konservatoriossa sekä Turun kaupunginteatterin kapellimestarin sijaisena. Vuodesta 2001 hän on toiminut Nousiaisten seurakunnan kanttorina.

Lempoisten seurakuntatalo

Laskiaistiistain hernerokka Yhteisvastuun hyväksi

Lisätietoa Yhteisvastuun tämän vuoden keräyskohteista saat netistä www.yhteisvastuu.fi.