Krysostomos kamarikuoron konsertti

Kirkkokonsertti

Ortodoksista kamarikuoro Krysostomosta johtaa Dani Juris.
Ohjelmassa Mikko Sidoroffin teos Suuri paasto.
Vapaa pääsy, ohjelma 10e.

Kamarikuoro Krysostomos konsertoi Lempäälässä ja Sastamalassa kuoron taiteellisen johtajan Mikko Sidoroffin säveltämän teoksen Suuri Paasto. Tämä 16-osainen teos johdattaa kuulijaa kronologisesti aina paaston valmistusviikoilta pääsiäisen kynnykselle asti.
Sidoroffin mukaan Suuren paaston esittäminen pääsiäisen alla on eräänlainen paastonajan meditaatio: "Sävellystä voisi kuvailla pienoiskoossa olevaksi paastonmatkaksi, jossa musiikin kirkas surumielisyys johdattaa kohti pääsiäisen juhlaa."
Suuri paasto on sävelletty Kamarikuoro Krysostomoksen 10-vuotisjuhliin vuonna 2013. Tämän jälkeen teosta on esitetty säännöllisesti vuosittain, minkä vuoksi se on vakiinnuttanut asemansa yhtenä kuoron rakkaimmista teoksista. "Joka kerta kappaleista löytyy jotain uutta, vaikka teoksen tuntee tietysti läpikotaisin", sanoo Sidoroff ". Konsertti on aina vuorovaikutustilanne yleisön, akustiikan, johtajan ja kuoron kesken. Tempot ja dynamiikat elävät tilanteessa, ja teos päivittyy automaattisesti uusimpaan muotoonsa."
Sidoroff sävelsi Suuren paaston myös sillä ajatuksella, että kuorosta nousevat solistit saisivat äänensä kuuluviin. Nyt kuultavassa konsertissa solisteina kuullaan sopraano Pia Perolaa ja baritoni Tuomas Sidoroffia. Kamarikuoro Krysostomos levytti Suuren paaston vuonna 2015 Alba Records -levymerkille.
Kriitikoiden ylistämä Kamarikuoro Krysostomos on erikoistunut uuden suomalaisen ortodoksisen kirkkomusiikin esittämiseen. Laulajat tulevat ympäri Suomen, ja kuoro harjoittelee periodeittain. Lempäälän ja Sastamalan konserteissa Kamarikuoro Krysostomoksen vierailevana johtajana toimii musiikin maisteri Dani Juris. Vuonna 2011 Sibelius-Akatemiasta valmistunut Juris tunnetaan Suomessa erityisesti työstään perustamansa Kamarikuoro Kaamoksen taiteellisena johtajana. Hän lauloi myös Krysostomoksen riveissä vuodesta 2009 aina vuoteen 2016, mistä lähtien hän on työskennellyt päätoimisesti National Theater Mannheimin kuoromestarina Saksassa.

Kamarikuoro Krysostomos: Suuri paasto.
Lauantai 21.3.2020 klo 18:00. Pyhän Birgitan kirkko, Kirkkopolku 1, 37500 Lempäälä.
Sunnuntai 22.3.2020 klo 15:00. Tyrvään kirkko, Kirkkokatu 1, 38200 Sastamala.
Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 e.

Nuorten Kuoro

harjoitus